Horses and Dreams meets Canada

Voor het eerst is Horses and Dreams weer terug in de volledig originele uitvoering sinds de uitbraak van de Corona Pandemie. Ongeveer 600 paarden staan op de terreinen van de familie Kasselmann in het Duitse Hagen. Ook de opbouw van het concours is weer als vanouds: Ruime tribunes, winkels, restaurants… Werkelijk overal is aan gedacht!

Charlotte Fry komt aan de start met drie paarden: Dark Legend in de 4* Grand Prix voor de kür op muziek, Everdale in de 4* Grand Prix voor de special en zijn zoon Inclusive in de 3* Grand Prix voor de special.
De jongste van dit drietal is Inclusive en hij mocht als eerste de baan in. De 9 jarige zoon van Everdale, gefokt door de fam. Enting uit Grolloo uit een Uptown merrie, liep hier zijn tweede internationale Grand Prix. Met hoogtepunten zoals de piaffe, passage en de uitgestrekte gangen, maar ook nog voldoende verbeterpunten liep hij naar een mooie score van 71,065%. Wederom een nieuw PR voor deze combinatie die met een goed en voldaan gevoel de ring uitkwam.

De dag erna mocht Inclusive wederom als eerste aantreden maar nu voor de Grand Prix Special. Wakker en fris als altijd liep hij door zijn eerste Special op internationaal niveau. Ook hier wederom een score van dik 71%, een meer dan geslaagd debuut in deze wedstrijd!

In de middag is het dan de beurt aan Everdale. Na het Europees Kampioenschap, wat ook plaats vond op deze terreinen, is het de eerste keer dat Everdale weer aan de start komt. De proef straalt meer rust uit, Everdale blijft goed op lengte, toont een piaffe uit het boekje en maakt geen fouten. Everdale groeit naar een super vorm. De totale score komt uit op exact 74%, wat misschien ook wel 2% meer had mogen zijn…

Vrijdag wordt de dressuur vervolgd met de Grand Prix voor de Kür waarin Dark Legend aan de start zal verschijnen. Zaterdag middag wordt dan de 4* Special verreden en zaterdag avond staat de 4* Kür op muziek op het programma.