Charlotte Fry

Jong geleerd

Paarden zijn als sinds haar geboorte een deel van het leven van dressuuramazone Charlotte Fry. Dat is ook niet zo gek als je moeder Olympisch amazone is. Wijlen Laura Fry vertegenwoordigde Engeland in de Olympische dressuurring in Barcelona 1992. Inmiddels treedt Charlotte, die in 1996 geboren is in het Engelse Kent, in de voetsporen van haar moeder. Samen met haar coach Anne van Olst is ze zeer succesvol in de ring.

 

Richting Den Hout

Vanaf haar 14kreeg Charlotte Fry iedere maand les van Olympisch ruiter Carl Hester. Carl’s stal was vlakbij de stal van haar moeder. Toen ze 16 werd, ging ze er iedere maand één week werken, in ruil voor lessen. Carl vertelde Charlotte over Anne van Olst. Het leek hem een goed idee dat ze bij Anne zou gaan trainen. Ze verhuisde naar Den Hout in 2014. Dat bleek een goede beslissing.

Resultaten

Dressuur succes

Charlotte heeft inmiddels een indrukwekkende carrière in de dressuursport opgebouwd. Met Charlotte Fry in het zadel werd de hengst Glamourdale in 2018 wereldkampioen bij de zevenjarigen. Hetzelfde jaar werd ze Europees kampioen U25 samen met Dark Legend. In 2019 maakte Charlotte haar internationale Grand Prix debuut met Dark Legend en Everdale. In 2020 debuteerde ze met de hengst Chippendale in de internationale Grand Prix. In 2021 maakte Glamourdale zijn internationale Grand Prix debuut. Ook werd Charlotte Fry opnieuw wereldkampioen, ditmaal met Kjento bij de zesjarige dressuurpaarden in het Duitse Verden. Daarnaast nam ze met Everdale deel aan de Olympische Spelen in Tokyo, goed voor team brons. Team zilver was er op het Europese kampioenschap in Hagen. Individueel werden Charlotte en Everdale hier vijfde, met een topscore van 84.721% in de Kür op muziek.
In 2022 kon ze haar zegereeks voortzetten door op het WK in Herning, samen met Glamourdale twee gouden medailles te winnen in de Grand Prix Special en de kur op muziek.