Charlotte Fry

Jong geleerd

Paarden zijn als sinds haar geboorte een deel van het leven van dressuuramazone Charlotte Fry. Dat is ook niet zo gek als je moeder Olympisch amazone is. Wijlen Laura Fry vertegenwoordigde Engeland in de Olympische dressuurring in Barcelona 1992. Inmiddels treedt Charlotte, die in 1996 geboren is in het Engelse Kent, in de voetsporen van haar moeder. Samen met haar coach Anne van Olst is ze zeer succesvol in de ring.

 

Richting Den Hout

Vanaf haar 14kreeg Charlotte Fry iedere maand les van Olympisch ruiter Carl Hester. Carl’s stal was vlakbij de stal van haar moeder. Toen ze 16 werd, ging ze er iedere maand één week werken, in ruil voor lessen. Carl vertelde Charlotte over Anne van Olst. Het leek hem een goed idee dat ze bij Anne zou gaan trainen. Ze verhuisde naar Den Hout in 2014. Dat bleek een goede beslissing.

Resultaten

Dressuur succes

Charlotte heeft inmiddels een indrukwekkende carrière in de dressuursport opgebouwd. Met Charlotte Fry in het zadel werd de hengst Glamourdale in 2018 wereldkampioen bij de zevenjarige. Hetzelfde jaar werd ze Europees kampioen samen met Dark Legend.