Van Olst top 3 tijdens Gelderland Cup

Jaarlijks organiseert KWPN afdeling Oost-Gelderland aan het einde van het jaar de Gelderland Cup, een aanlegwedstrijd voor drie- en vierjarige spring- en dressuurpaarden. Tijdens de achtste editie, verreden op zaterdag 22 december, waren het kwaliteitsvolle driejarigen die er met de cup vandoor gingen.

De groep driejarige dressuurpaarden kende met talentvolle paarden die zeer correct werden voorgesteld veel kwaliteit in de breedte en bevatte enkele echte eyecatchers als uitschieters. Juryleden Johan Hamminga en Jennifer Sekreve konden aan winnaar Kenzo (v.Glamourdale) en Esmee van Gijtenbeek maar liefst drie keer een 9 kwijt. De sterke bruine imponeerde met drie expressieve gangen, veel zelfhouding en natuurlijke balans. Met onder andere een 9,5 voor de uitmuntende stap kwam de al opvallend fijn rijdbare K (v.George Clooney) met Sjuul Spelt het dichtst in de buurt. K. is via de Van Olst Sales van eigenaar gewisseld en loopt dit winterseizoen zeer verdienstelijk in de jonge paarden proeven mee! Ook een 9,5 was er voor de machtige galop voor de als derde geëindigde Kwibus HD (v.Lord Leatherdale) met Gwen Brinksma.

 

Kenzo: Glamourdale x Flemmingh x Cocktail

K.: George Clooney x Tolando x Jordan

Kwibus HD: Lord Leatherdale x Jazz x G.Ramiro Z