Kjento en Jayson goedgekeurd voor het Oldenburger Verband

Op dinsdag 8 januari zijn onze recent goedgekeurde hengsten Kjento (Negro x Jazz) en Jayson (Johnson x Negro) goedgekeurd voor het Oldenburger Verband. De beide jonge hengsten lieten zich tijdens deze thuiskeuring bijzonder goed zien, zowel onder het zadel als buiten op het straatje. Kjento is de verrichtingstopper van het KWPN-najaarsonderzoek en scoorde 90 punten tijdens zijn eindexamen. De hoogste punten ooit gegeven aan een 3-jarige hengst. Jayson werd via het kortlopende najaarsonderzoek ingeschreven bij het KWPN. Ook hij werd met hoge punten beoordeeld. Afgelopen zomer bezette hij plaats 6 tijdens de finale van de Pavo-Cup en momenteel staat hij 4e in de tussenstand van de Hengstencompetitie 2018/2019. Beide hengsten vielen op door hun werkwilligheid, balans, techniek en uitmuntende galop. Eigenschappen die ook voor de Oldenburgse fokkers interessant zijn.

Kjento zal zich op 9 januari samen, met onze Wereldkampioen Glamourdale (Lord Leatherdale x Negro), laten zien aan de Duitse-fokkers tijdens de grote Hengstparade in Münster.

Kjento en Jayson zijn ook dagelijks beschikbaar in Duitsland via Zuchthof Klatte in Lastrup. Tijdens de Hengstenshow in Lastrup op 13 april zullen o.a. Jayson en Kjento hun opwachting maken.

 

 

 

Kjento: Negro x Jazz x Juventus x Rubinstein I-Fokkers; Familie van Os, Sprang-Capelle (foto)

Jayson: Johnson x Negro x Wisconsin x Amor-Fokker; W. Verschuren, Heukelom