Don Ruto, Fairytale en Zucchero WFFS vrij

De bij ons via diepvriessperma beschikbare hengsten Don Ruto (Don Gregory x Rubinstein I), Fairytale (Lord Leatherdale x Negro) en Zucchero (Depardieu x Caprimond) zijn onlangs onderzocht op WFFS en testen alle drie negatief.

Don Ruto, zelf Lichte Tour geklasseerd, is de vader van o.a. de internationale Grand Prix paarden Nip Tuck (Don Ruto x Animo) van Carl Hester en Zidhane (Don Ruto x Negro) van Anne van Olst.

Fairytale, zelf verrichtingskampioen 2013, komt uit de moederlijn van Diego, Don Ruto, Royal Doruto en de preferente Doruto. De oudste kinderen van Fairytale presteren goed in de jonge paardencompetities en afgelopen zomer waren er enkele zeer opvallende merries tijdens de stamboekopnames van het KWPN.

De KWPN goedgekeurde Zucchero, uitgebracht op Lichte Tour-niveau, is een kleinzoon van de wereldberoemde De Niro. Zucchero is de vader van Dark Legend (Zucchero x Tango) met wie Charlotte Fry op het  EK U25 individueel goud won. Ook Ekitof (Zucchero x Negro), een van de toekomst paarden van Carl Hester, is een zoon van Zucchero.

 

Foto: Zucchero (Depardieu x Caprimond)