Giovanni hengst

Love of Rose (v.Giovanni) Kampioen CK Noord-Holland

Vier driejarige dressuurmerries kwamen terug voor het formeren van de kopgroep. Zij mogen allemaal naar de NMK en de Giovanni-dochter Love of Rose werd kampioen.

Love of Rose (Giovanni uit Gentle Rose ster PROK van Johnson) is gefokt door en nog steeds in eigendom van Jacatra B.V., het bedrijf van Henk Bruijns en Madeleine Cotterell die eerder vandaag werden uitgeroepen tot fokker van het jaar. Zij fokten de merrie uit dezelfde moederlijn als de Lichte Tour-merrie Grace of Rose (v.Jazz). “Deze royale merrie is sterk gemaakt en valt in beweging op met macht en kracht. Ze heeft daarin veel afdruk”, licht Marjan Dorresteijn in de stromende regen toe. Love of Rose werd de kampioen uit een groep van vier dressuurmerries die werden uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring.

Onwaarschijnlijk
“Ik vind dit onwaarschijnlijk”, reageert Madeleine Cotterell verrast. “We zijn heel vaak reservekampioen geweest, dat is als supergaaf. Ik had dit wel gehoopt, maar ze moest zich natuurlijk wel nog laten zien. Dit is echt heel erg leuk, we zijn gelukkige fokkers en we gaan vol goede moed verder fokken. En natuurlijk vol goede moed op naar Ermelo; ze wordt klaargemaakt door MT-Stables, dus daar hebben wij verder weinig werk mee. Wij kunnen in Ermelo gewoon genieten. Dit is echt ontzettend leuk, ik ben hier heel blij mee.”

Love of Rose: Giovanni x Johnson x TCN Partout-Fokkers; Jacatra B.V., Zuidoostbeemster