Lucky Star ( v. Everdale ) beste 3 jarige KWPN Young Dressage Talents. 

Den Hout – Zaterdag 2 November organiseerde het KWPN-West Brabant wederom de jaarlijks terugkerend KWPN Young Dressage Talents. Dit evenement is een wedstrijd voor 3 en 4 jarige dressuurpaarden die dit jaar beoordeeld werden door het KWPN hengstenkeuringscommissielid Marjan Dorrestein en de Belgische Grand Prix ruiter Tom Franckx. Tom Franckx had tevens de taak om als gastruiter de beste 5 paarden uit te proberen , en daar zijn beoordeling aan te geven. Bij de driejarigen ging het in de finale om 8 i.p.v. 5 paarden. In de voorronde waren er nl. 4 paarden ex aequo vierde met hetzelfde aantal punten.

De beste driejarige was de zeer talentvolle Everdale zoon “ Lucky Star”  die onder Charlotte Fry de winst voor zich opeiste.”  Lucky Star”  ( v. Everdale x Sonique x Niagara ) toonde zich in de voorronde fantastisch . Onder gastruiter Tom Franckx was hij ook zeer imponerend en ontving de hoogste punten met super commentaar. “ Lucky Star “  was een aantal weken geleden  ook al succesvol tijdens de jonge dressuurpaarden wedstrijd ( VWF ) te Prinsenstad, alwaar hij onder Charlotte Fry op een mooie 3de plek eindigde.

Voor Charlotte Fry was er tevens een mooie derde totaalplaats met de hengst  “ Lionell VE”  ( v. Negro x Tenerife x Flemmingh ) . Deze volle broer van de Grand Prix hengst Nespresso, imponeerde in alle 3 basisgangen. Daarnaast was er een 4de totaalplaats voor de getalenteerde merrie “ La Luce “ ( v. Glamourdale x Voice x Clint Eastwood ) onder Curro Benitez Sanchez. Een zesde totaalplaats was er voor de zeer gelijkmatige presterende ( alle onderdelen 8.5 ) “Lorava”  ( v. Giovanni x Westpoint x Wellington ) onder Janneke van Riet.

De KWPN Young Dressage Talents editie 2019 was wederom zeer geslaagd. Het jaarlijks toenemende aantal deelnemers geeft blijkt van de behoefte die er is onder de ruiters, voor een gelegenheid om de jonge dressuurpaarden ervaring op de laten doen.

 

Afbeelding : Lucky Star – Charlotte Fry

 

Lucky Star : v. Everdale x  Sonique x Niagara, Fokker Fam. Both, Lopik

Lionell VE : v. Negro x Tenerife x Flemmingh , Fokker R. van Erp, Oss

La Luce : v. Glamourdale x Voice x Cline Eastwoord, Fokker Dhr. W. van  Buggenum, Nederweert

Lorava : v. Giovanni x Westpoint x Wellington , Fokker C. van Etten, Galder