1e dag stamboekkeuring direct aanwijzing NMK!

Woensdag 1 juli was de aftrap van de stamboekkeuringen 2020 in het Brabantse Oirschot. Door de huidige Corona regelgeving is besloten om hier in 4 dagen tijd alle merrie’s uit Noord Brabant te keuren. De merrie’s de ster verklaard werden kregen ook direct te horen of ze in aanmerking komen voor het “keur” predikaat maar ook of ze uitnodiging krijgen voor Nationale Merrie Keuring in Ermelo.

Madonna T, v. Diego x Everdale x Landadel fokker en eigenaar M. Geerts uit Wuustwezel – Loenhout in mede eigendom van Van Olst Horses kreeg direct een uitnodiging voor de NMK. Deze merrie staat goed in het rechtshoekmodel met een goed gevormde hals. De merrie heeft sterke verbindingen. In beweging laat zij een zuivere stap zien met een goede ruimte en een resoluut achterbeen. Ditzelfde zagen we ook in draf, met daarnaast een goed achterbeen en een goed gedragen draf. In galop springt zij goed op en laat zij een goede souplesse zien.

Madonna T is nauw verwant aan onze hengst Chippendale. Grootmoeder Jolinde v. Landadel is via haar dochter Ti Amo v. Negro de grootmoeder van Chippendale.

Foto: Madonna T, Horses.nl