Glamourdale genomineerd voor KWPN paard van het jaar 2020!

De zwarte blikvanger en kampioenshengst Glamourdale mag dit jaar meestrijden voor de felbegeerde titel “KWPN paard van het jaar”!

Al op de hengstenkeuring in ’s Hertogenbosch wist hij te imponeren met zijn imposante model en geweldige bewegingen. In de afsluitende kampioenskeuring wist hij onder luid gejuich van het enthousiaste publiek de kampioenstitel te pakken.Ook onder het zadel kwamen de talenten van de hengst goed tot uiting. Met een topscore sloot hij zijn verrichtingstest af en als 5 jarige wist hij op het WK voor jonge Dressuurpaarden een mooie 10e plek te behalen. Als 7 jarige kon hij wederom deelnemen aan dit WK waarbij hij afgetekend de winst voor zich op kon eisen. Hierop volgend, als 8 jarige, werd een historische overwinning behaald in het Mekka van de paardensport: Aken. Na de Prix st. Georges al gewonnen te hebben met de eerste 10-en en maar liefst 6% los van de nummer 2 werd de Intermediare I ook dik gewonnen met een wereldscore van ruim 80%, een unicum in de historie van dit prestigieuze evenement.

Dat Glamourdale zijn hand niet omdraait voor het zwaarste werk blijkt in 2020. Als 9 (!) jarige debuteert hij in de Intermediare II met een dikke 74%. In augustus van dit jaar wordt ook het Grand Prix debuut gewonnen met bijna 78%. De verwachtingen voor zijn internationale debuut zijn hooggespannen maar gezien de ontwikkelingen die hij thuis in de training laat zien, zien wij deze met veel vertrouwen tegemoet!

Breng hier uw stem uit!

Glamourdale: Lord Leatherdale x Negro x Ahorn, gefokt door J.W. Rodenburgh uit Ouderkerk aan de Ijssel