Glamourdale naar winst in zijn tweede internationale Grand Prix start

In het Belgische Grote Brogel toonde Glamourdale zijn grootse vorm: Glamourdale wist souverein zijn tweede internationale Grand Prix te winnen met een score van 76,761%. Met bijna 4% verschil met de nummer twee was de jury unaniem in haar oordeel. Glamourdale (v. Lord Leatherdale x Negro gefokt door de dhr. Rodenburgh uit Ouderkerk aan de Ijssel) heeft hiermee zijn tweede internationale kwalificatie binnen en voldoet dus aan de eis om internationaal 5 sterren concoursen te mogen lopen, zoals het CHIO Rotterdam, CHIO Aken maar natuurlijk ook de Europese Kampioenschappen.

In de afsluitende kur op muziek, op de oude muziek van Clearwater, danste Glamourdale naar de overwinning in de stromende regen. Op de klanken van “Simply the best” passageerde de oud-wereldkampioen als een koning, toonde hij een voorbeeldige piaffe en sprong hij wissels uit het boekje. Dit kur-debut was goed voor een percentage van 83,235% en dus de overwinning in zijn aller eerste kür op muziek.

Glamourdale blijft beschikbaar middels vers sperma.

Lottie Fry heeft haar “zware tour” paarden super in vorm. Everdale, Glamourdale en Dark Legend zijn paarden die op dit moment al 77% plus kunnen scoren in de Grand Prix en de Grand Prix Special en er is nog groei. Dit betekent dat ze alle drie in beeld komen voor een eventuele plaats in het Britse Team voor de Olympische Spelen in Tokyo.

Doorgaan met deze 3 paarden in de selectieprocedure zou betekenen dat de hengsten Everdale en Glamourdale vanaf nu alleen middels diepvriessperma voor de fokkerij beschikbaar zouden zijn. 2 Tophengsten alleen beschikbaar middels diepvriessperma is 1 teveel.

Van Olst Horses heeft daarom besloten dat Charlotte Fry zich met Everdale en Dark Legend gaat focussen op een eventuele deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo. En dus is Everdale vanaf nu alleen beschikbaar middels diepvriessperma.

Toptalent Glamourdale blijft dit seizoen middels vers (verzend) sperma beschikbaar voor de fokkerij en kan zich gaan focussen op een eventuele deelname aan de Europese kampioenschappen. (7 tot 12 september 2021, Hagen, Duitsland)