Charlotte en Everdale naar Tokyo!

Vandaag kwam het verlossende telefoontje van British Dressage met de fantastische mededeling dat Charlotte Fry en Everdale geselecteerd zijn om Groot Brittanie te vertegenwoordigen tijdens de komende Olympische Spelen in Tokyo!

Everdale, de zwarte geweldenaar gefokt door P Kluitmans, liet afgelopen tijd zien in geweldige vorm te zijn. Door deze indrukwekkende resultaten wisten ze overtuigend een plek te bemachtigen in het Engelse team wat verder bestaat uit Charlotte Dujardin, Carl Hester en “4e man” Gareth Huges.

6 juli zullen de paarden in quarantaine gaan waarna 14 juli de vlucht gepland staat. De Olympische Spelen beginnen op 23 juli. De eerste dag van de dressuur is zaterdag 24 juli. Op deze dag wordt het eerste deel van de Grand Prix gereden. Zondag 25 juli staat het tweede deel van de Grand Prix op het programma waarna de Special, die tevens geld als landenwedstrijd, verreden wordt op 27 juli. De beste 18 combinaties komen vervolgens nog in actie tijdens de Kur op muziek die verreden wordt op 28 juli.