Netina v. Glamourdale naar de NMK

Dinsdag 6 juli vond in Appingedam een stamboekkeuring van het KWPN plaats.

Op deze keuring werd de door J.A.M. Hurkmans uit Veghel gefokte merrie Netina voorgesteld. De merrie is in het bezit van D.J. Mekkes uit Doezum en Van Olst Horses uit Den Hout. Ze stamt af van de Grand Prix hengst Glamourdale en komt uit de Dreamboy x Johnson merrie Jetina.

Netina wist voor haar exterieur 80 punten te ontvangen en voor haar beweging maar liefst 85 punten. Hiermee werd ze dik ster! In de aansluitende centrale keuring verdiende ze een uitnodiging voor de NMK!

“Dit is een hele charmante merrie met veel uitstraling, een mooie voorhand en goede bovenlijn. Ze beschikt over drie goede basisgangen, waarbij ze met veel buiging in de gewrichten beweegt. Netina beweegt met een goed gebruik van het achterbeen, veel souplesse en met veel houding en balans. Een merrie die we graag terugzien in Ermelo!”, licht Henk Dirksen toe, die samen met Floor Dröge de beoordeling op zich nam.

Foto: Horses.nl