Kjento geselecteerd voor het WK Jonge Dressuurpaarden!

21-07-2021

Vandaag heeft de keuringscommissie bekend gemaakt welke 18 combinaties geselecteerd zijn voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Kjento (Negro x Jazz x Juventus) en Charlotte Fry zijn geselecteerd bij de 6 jarigen!

Kjento heeft al vele successen op zijn naam staan. Zo wist hij in 2019 de eerste ronde van de halve finale van de PAVO Cup te winnen waarna hij vervolgens in de finale op een fantastische tweede plaats eindigde. Ook in de hengstencompetitie wist hij hoge ogen te gooien met top klasseringen in Kronenberg, Ermelo en Zuidbroek. In de finale wist hij uiteindelijk, met slechts 1 punt afstand, te eindigen op een zeer mooie tweede plaats. In 2020 kwalificeerde hij zich overtuigend voor het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden. Helaas kon dit WK uiteindelijk geen doorgang vinden in verband met het coronavirus. Tijdens de hengstenpresentatie van de KWPN hengstenkeuring in Ermelo wist Kjento de ultieme 10 te behalen voor zijn draf en een dikke 9,5 voor de galop. Met een totaal van 90 punten wist hij hier bovenaan te eindigen.

Het WK vindt plaats in Verden, van 25 tot 29 augustus.

Kjento is gefokt door A.J. van Os.