Kjento en Glamourdale veulens naar de NVK

Marjolein Cooremans-Baelemans had een zeer succesvolle dag op de veulenkeuring van het KWPN regio België afgelopen zaterdag in Oud-Turnhoudt. Haar veulens werden kampioen en reservekampioen!

Rosanieta MCB

De aansprekende kampioen van de Belgische veulenkeuring is Kjento-dochter Rosanieta MCB (uit Harry’s Girl v. Lord of Loxley). “Dit is een veulen met een mooie uitstraling, front en een sterke bovenlijn”, licht Floor Dröge toe. “Op dit moment is het veulen nog iets steil gekoot. In beweging zien we bij dit veulen een hele goede takt, iedere pas is hetzelfde en ze is heel mooi taktvast. Ze zou zich vandaag nog iets losser mogen laten in de bovenlijn. In galop heeft ze veel balans en een goede ruimte. Daarnaast beschikt dit veulen over een goede stap.”

Risamante MCB

De reservekampioen is eveneens een merrieveulen: Risamante MCB (Glamourdale uit Isamante elite D-OC v. Wynton). “Dit is een goed ontwikkeld, langgelijnd veulen met veel rasuitstraling. Op dit moment zouden de schoft en de rug nog iets meer ontwikkeling mogen hebben. Het fundament is correct gesteld. Als dit veulen gaat bewegen dan zien we heel veel houding, veel lossigheid en een goede beentechniek. Zowel in draf als in galop laat ze zien goed te kunnen schakelen.”

Allebei de veulens zijn uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring.

Bron: KWPN

Foto: Glamourdale & Charlotte Fry