Everest (v. Especial) wint jonge paarden rubriek Indoor Oosteind!

De door Van Olst Horses gefokte Everest (Especial x Negro x Monaco) wist afgelopen zaterdag de jonge paarden rubriek op Indoor Oosteind te winnen! De driejarige hengst werd gereden door Alvaro Coneisa de Oliveira. Na een goede proef scoorde de combinatie 88 punten, waaronder een 10 voor de fenomenale galop van Everest. In de finale werden de vijf beste paarden overgereden door gastruiter Franka Loos. Zij jureerde de rubriek samen met Vincent van Gasselt. Everest kreeg van Franka de ultieme 10 en wist hiermee de rubriek op zijn naam te schrijven!
Maar dit was niet het enige succes! Lottie reed de driejarige zwarte merrie Nova-Liz (aka Prada) naar een prachtige tweede plaats. Nova-Liz is een nakomeling van Everdale x Johnson, gefokt door E. van de Steen. In de eerste ronde bleef ze net achter Everest met 87 punten, en in de finale kreeg ook zij een prachtige 10 van Franka.
De vijfde plaats was voor Nareina, een Everdale x Krack C merrie gefokt door C.G. Oudijk – v/d Steldt. Deze merrie werd ook gereden door Alvaro. De combinatie scoorde 85 punten in de eerste ronde. Vervolgens kreeg de merrie van gastruiter Franka ook 85 punten.
81 punten waren er voor Ninja d’Or, eveneens gereden door Alvaro. De grote vos is een nakomeling van Chippendale x Rousseau. Hij is gefokt door B.C. van der Hoorn en J. van Stokkom. Ninja d’Or ontving een 9.5 voor zijn geweldige galop.
Bij de vierjarige paarden stelde Alvaro de hengst Irvin voor. Irvin ontving 83 punten waaronder negens voor zijn galop en aanleg. Hiermee eindigde de combinatie op de vijfde plaats. Irvin is een nakomeling van Inspire x Negro, gefokt door Van Olst Horses.
De zesde plaats bij de vierjarigen was voor Lottie en Maxson (Johnson x Negro, gefokt door W. Verschuren). Maxson ontving een 9.5 voor zijn fantastische galop.
We kijken terug op een zeer succesvolle dag, met prachtige resultaten voor deze beloftevolle jonge paarden!