Charlotte Fry beleeft topdag in Kronenberg

Het was een drukke en best lange dag vandaag voor Charlotte Fry in Kronenberg, maar de amazone ging niet met lege handen naar huis. In de Grand Prix won ze met Glamourdale (v. Lord Leatherdale, fokker J.W. Rodenburg) met een superscore van 78,153 % . Lottie werd met de op dit niveau debuterende Don Joe (v. Diego, fokker Van Olst Horses) tweede , en in de andere Zware Tour-rubriek stuurde de Britse amazone Inclusive (v. Everdale, fokker R. Enting) naar een winnend debuut in de Intermédiaire II. “Ik ben heel blij”, vertelt de amazone na afloop. “Glamourdale is beter dan ooit en Don Joe en Inclusive hebben het allebei ook heel goed gedaan voor het eerst in een nieuwe klasse.”

Voor Glamourdale was het vandaag sinds Aken weer de eerste keer dat hij mee ging en hij had er zin in. “We hebben thuis lekker doorgewerkt en hij heeft zich nog heel fijn verder ontwikkeld en is er ook weer sterker van geworden”, aldus Fry.
Dat hij op dit moment even niet in een wedstrijdritme zit stoort Glamourdale helemaal niet en hij was volgens zijn amazone juist blij dat hij weer mee was. “We hadden vandaag een hoop mooie punten en de piaffe en de passage hadden we zelfs 8,5’en en negens”, vervolgt Fry. “Glamourdale houdt ervan om op wedstrijd te gaan. Hij vindt het heerlijk om in de belangstelling te staan en ik voel in de ring dat hij er van geniet. Hij is dan echt aan het ‘shinen’.”

Heel makkelijk
Don Joe was vanmorgen het eerst van de drie aan de beurt en hij liep bij zijn GP-debuut naar een score van 72,772%. “Twee weken geleden liep hij bij zijn Inter II-debuut ook al heel makkelijk door de proef en toen hadden we bijna 72% en vandaag ging het ook weer zo fijn”, glundert Fry. “Ik ben zo ontzettend blij met hem. Hij doet altijd zijn best ook al is hij nog wat groen en moet hij echt nog een beetje routine krijgen in de proef. Hij heeft echt veel talent voor de zware oefeningen zoals piaffe, passage en de pirouettes en ik kijk echt uit naar de toekomst met hem.”

Inclusive
Voor Inclusive was het de eerste keer Intermédiaire II vandaag. “Het regende echt heel erg hard toen ik met Inclusive moest starten en dat maakte heel veel herrie in de hal. Hij was daardoor een beetje nerveus en dat zorgde voor wat spanning”, legt Fry uit. “Waar ik heel erg blij mee ben is dat hij juist alle zware oefeningen zoals de piaffe en de passage, de pirouettes en de enerwissels echt heel goed heeft laten zien ook al vond hij het spannend.”

Nederlands debuut
Voor de Nieuw Zeelandse amazone Melissa Galloway was dit de eerste wedstrijd op Nederlandse bodem. Begin november kwam ze samen met haar twee paarden naar Van Olst Horses om te trainen en om hier te werken. Met Joey wist ze ruim 70% te scoren en eindigde ze op een mooie 5e plaats.

Ook in het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour waren er combinaties met scores van meer dan zeventig procent. Set Boschman kreeg van een van de juryleden ruim 72% voor zijn proef met I am Sam RS2 (v. Everdale, fokker K. Retera), maar kwam in totaal net onder ze zeventig procent uit. In de Inter I staken Anouk Ivits en Iris (v. Lord Leatherdale, fokker Van Olst Horses) met 73,088% er met kop en schouders bovenuit en in het ZZ-Zwaar zette Marieke van der Putten met Kuvasz RS2 (v. Glamourdale, fokker Dekstation De Havikerwaard) een score van 71,214% neer.

Inclusive ( v. Everdale) – Charlotte Fry

 

Bron : Horses.nl