Everest wint Pavo Cup, Nacho wordt 2e!

Wat een resultaat bij de 5 jarigen voor Van Olst Horses in de Pavo Cup! Bij de 5-jarigen wist Everest te winnen en Nacho werd 2e!

Tijdens de halve finale op donderdag wist Everest als laatste starter van het veld de meeste indruk te maken. Met een absolute topproef wist hij de juryleden te overtuigen van zijn kwaliteiten en kreeg in totaal 89,8 punten! De NRPS gekeurde schimmel hengst is gefokt door Van Olst Horses. Zijn vader is Especial, Everdale x Vivaldi, die vorige week in Ermelo zijn debuut maakte in de internationale Grand Prix en zijn moeder is de Negro merrie Fresia. Ze is onder meer de moeder van nog 2 NRPS gekeurde hengsten en ook de volle zus van het bekende dressuurpaard Elegance die onder Beatric Ferrer Salat aan alle grote internationale kampioenschappen heeft deelgenomen.
De imponerende Nacho kwam tijdens de halve finale uit op een puntentotaal van 86,8 wat goed was voor een 4e plek. Nacho v. Negro is gefokt door Sandra Makenschijn uit Chaam uit de Krack C merrie Benetton.
Tijdens deze halve finale reed Zandra Birkeland de bij het NRPS gekeurde Ilegro v. Inclusive x Negro x Gershwin. Deze donkerbruine is gefokt door de fam. Hanse uit Burgh Haamstede samen met Van Olst Horses uit de volle zus van de zeer bekende Valegro. Ilegro heeft dus dezelfde moeder als de bij het KWPN gekeurde Nalegro die vorige week nog aan de finale van het WK voor jonge dressuurpaarden deelnam.

Bij de vierjarigen kwamen op donderdag Secret Lover en O’Frederic aan de start. Deze bij het KWPN gekeurde hengsten wisten een zeer goede indruk achter te laten en Secret Lover wist op een 5e plaats te eindigen met 85,6 punten. Beide hengsten wisten zich, net als de bovengenoemde paarden te plaatsen voor de finale op zaterdag.

Zaterdag mocht O’Frederic als eerste van start en wist zich wederom zeer goed te presenteren. Met een totaal van 83,2 punten wist hij op een zeer verdienstelijke 10e plek te eindigen.
Direct hierna mocht Lottie plaats nemen in het zadel van Secret Lover. De zwarte hengst liep zeer actief door de proef waarbij het scherpe gebruik van het achterbeen enorm opviel. het duo kwam uit op een score van 88,8 punten wat goed was voor de derde plaats in deze finale! De scores van de halve finale en de finale worden bij elkaar opgeteld en hierdoor kwam Secret Lover op een 4e plaats uit!

Bij de vijfjarigen mocht vervolgens Ilegro als eerste in de baan komen. Onder het zadel van Zandra maakte hij indruk met zijn geweldig draf en het totaal punten kwam uit op 82,6. wat genoeg was voor een zeer verdienstelijke 8e plaats in deze finale en een mooie 12e plaats in de eindstand.
Vervolgens was het de beurt aan de zwarte Nacho. Met nog meer gemak dan donderdag en nog imponerender in de draf en galop wist hij een totaal van 88,4 punten te scoren en op dat moment goed voor de eerste plaatse in de tussenstand. Everest mocht direct na Nacho zijn proef lopen. In de aanliggende ring was de finale begonnen voor de 6-jarigen en toen hier de uitslag bekend werd gemaakt klonk er zeer begrijpelijk applaus. Dit resulteerde in wat spanning bij Everest waardoor hij een keer aangaloppeerde in de proef en later nog een keer wegsprong. Desalniettemin maakte hij een zeer goede indruk op de jury en met 88 punten stond hij nipt achter Nacho. Tot aan het einde van de rubriek bleven ze op 1 en 2 staan en mochten ze beide verder naar het laatste onderdeel van deze finaledag. Het overrijden door gast jurylid Daniel Bachmann Andersen.
Nacho was als eerste aan de beurt en de Deense ruiter was lovend: “Dit paard past me goed, ook qua formaat”, is de eerste reactie van Bachmann Andersen. “Hij is fantastisch opgeleid, mijn complimenten daarvoor aan Lottie. Met name in zijn galop kan hij heel makkelijk verruimen en sluiten, hij is daarin al vergelijkbaar met een zes- of zevenjarige. Dit paard heeft een grote toekomst voor zich en ik geef hem 92 punten.”
Vervolgens was het de beurt aan Everest: “Dit paard is fantastisch te rijden, Phoebe heeft heel goed werk met hem gedaan. Hij is licht in de hand en doet geconcentreerd zijn werk. Na z’n drukke schema van de afgelopen week is hij ook niet moe. Zijn galop is echt een hoogtepunt, daarin kan hij fantastisch schakelen. Ik geef hem 95 punten.”

En hiermee was de overwinning voor Everest en de tweede plaats voor Nacho een feit!