Glamourdale hengst

Glamourdale-zoon Kuvasz RS2 wint PSG in Houten

Kuvasz RS2 (Glamourdale x De Niro) wist op zondag 3 december met een topscore van 77.868% de Prix St. Georges te winnen met Marieke van der Putten tijdens de Subtopwedstrijd in Houten. Met deze overwinning stelde zij ook een ticket voor Jumping Amsterdam zeker.

De wesdtrijd in Houten was een sterke rentree nadat de hengst om gezondheidsredenen uit de running is geweest. In 2022 beleefde de combinatie al een zeer succesvol jaar met een zilveren medaille op het NK Dressuur in het ZZ-Zwar en werden ze 8e in de finale van de zevenjarige dressuurpaarden tijdens de Longines FEI/WBFSH Dressage World Breeding Championships for Young Horses.

De ZZ-zwaar rubriek in Houten werd gewonnen door een nakomeling van Negro. Janneke van Kooten won de eerste proef en behaalde een mooie 2e plaats in de tweede proef met haar Jacky O (mv. Sandro Hit).