Pjethro, Powerdale en Princedale goedgekeurd bij het KWPN!

Vanmiddag, maandag 11 december, vond de eindpresentatie van het verrichtingsonderzoek van het KWPN plaats in Ermelo.
Drie hengsten in (mede-)eigendom van Van Olst Horses, zijn in de afgelopen 21 dagen bij het KWPN getest op op hun natuurlijke aanleg.
Alle drie de hengsten; Pjethro, Powerdale en Princedale hebben de eindpresentatie met een goed eindresultaat afgesloten en zijn vanaf nu KWPN goedgekeurd!

 

Pjethro (Kjento x Desperado, fokker: A.J. Beerens) werd de reservekampioen. Hij is de eerste KWPN goedgekeurde zoon van Kjento (v.Negro).

Het exterieur van Pjethro werd door de jury onder andere benoemd als ruim voldoende ontwikkeld en sterk gebouwd. Zijn hoofd is sprekend met een groot oog. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van lengte en zeer goed van vorm en bespiering. Het fundament is passend ontwikkeld en hard van kwaliteit.
Rapport:
Pjethro is een sympathieke en lichtvoetige, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en werklust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken. De stap is goed van activiteit, zuiver van viertakt en goed van ruimte. De draf kenmerkt zich door zeer veel mechaniek en buiging in de gewrichten. De hengst heeft veel schakelvermogen, waarbij de hengst goed tot dragen komt. De galop is bergop, met veel balans, zeer krachtig en zeer goed onder springend achterbeen. Pjethro beweegt met veel takt en een zeer goede beentechniek, zeer veel zelfhouding en balans, waarbij zijn vermogen tot schakelen zeer positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Pjethro veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.
Als fok-/aanparingsadvies kan Pjethro de bewegingstechniek en mechaniek verbeteren en balans en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.
foto: Pjethro

Powerdale
(Glamourdale x Johnson, fokker: F&C Hoogenboom) werd goedgekeurd met een mooi puntentotaal.

Het exterieur van Powerdale werd door de jury onder andere benoemd als royaal ontwikkeld, langgelijnd. hoogbenig en rassig. Het fundament is passend ontwikkeld en hard van kwaliteit.

Rapport:
Powerdale is een eerlijke en elegante hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, ruim voldoende en van ruimte. In draf heeft de hengst ruim voldoende afdruk, veel tot zeer veel lichtvoetigheid, een goede ruimte, veel schoudervrijheid en een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is zeer goed bergop, met een zeer goede beentechniek en is goed tot zeer goed van ruimte. Powerdale beweegt met veel souplesse, zeer veel zelfhouding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Powerdale veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Als fok-/aanparingsadvies kan Powerdale ras toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij en de lichtvoetigheid en het dressuurmodel verbeteren.
Foto: Powerdale

Princedale
(Glamourdale x Don Schufro, fokker: Stal Willig VOF) werd ook goedgekeurd voor de dekdienst.
Het exterieur van Princedale werd door de jury onder andere benoemd als ruim voldoende ontwikkeld met een royaal ontwikkeld fundament en goed van kwaliteit.
Rapport:
Princedale is een eerlijke en evenwichtige hengst met een ruim voldoende tot goede instelling. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, met een goede activiteit. In draf heeft de hengst veel takt, een goede ruimte en een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop heeft een goede beentechniek, is goed van sprong en goed van ruimte. Princedale beweegt met ruim voldoende tot veel souplesse, ruim voldoende houding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Princedale ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.
Als fok-/aanparingsadvies kan Princedale evenwichtigheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij en de galop verbeteren.
Foto: Princedale