5 hengsten goedgekeurd bij het NRPS

Niro´s Enjoy, Grolloo, Ilegro, Fabiano en Gibson zijn goedgekeurd bij het NRPS.

Niro’s Enjoy (De Niro x Lord Leatherdale) kreeg een hele mooie beoordeling van de commissie:
Niro’s Enjoy is een hele interessant gefokte grootramige hengst die beschikt over veel maat en formaat. De hengst heeft gedurende het onderzoek keer op keer een hele overtuigende verrichting laten zien, waarbij zijn werkwilligheid en schakelvermogen steeds heel opvallend waren. De hengst heeft veel looplust en laat zich ook goed bewerken, is altijd goed geconcentreerd op zijn ruiter. Niro’s Enjoy gaf de testruiter een heel goed gevoel waarbij ook zijn werkwilligheid en schakelvermogen opvallend waren. De stap is zuiver viertakt, ruim voldoende van ruimte. De draf kenmerkt zich met veel kracht, goed van ruimte en balans, met veel schakelvermogen en een goed gebruik van het achterbeen. De galop heeft een hele goede krachtige bergopwaartse sprong, die goed van ruimte is met een goede balans en een goede houding. Niro’s Enjoy beschikt over veel aanleg, ruim voldoende souplesse, een zeer goede houding en balans. Het stalgedrag vermeldt geen bijzonderheden; de hengst gedraagt zich rustig en betrouwbaar.

Grollo (Glamourdale x Uptown)

Grolloo is een zeer aansprekende en complete hengst met veel uitstraling. De hengst beschikt over veel werklust en heeft een zeer goede instelling. Gedurende het onderzoek heeft Grolloo zich steeds weer met veel overtuiging gepresenteerd. Ook de testruiter was erg enthousiast over de hengst. Hij gaf de testruiter een heel constant en goed gevoel, daarbij toonde hij veel aanleg en inzet. De stap is zuiver viertakt, voldoende ruim en heeft een goede souplesse. De draf is actief en goed van ruimte, het voorbeen heeft een mooie en goede schoudervrijheid en het achterbeen treedt goed onder. De galop is heel lichtvoetig, goed bergop, heeft een zeer goede ruimte en balans. Het stalgedrag vermeldt geen bijzonderheden; de hengst gedraagt zich rustig en betrouwbaar.

Ilegro (Inclusive x Negro)

Ilegro is een interessant gefokte chique hengst met een prachtig silhouette. Ilegro beschikt over heel veel vermogen voor verzameling in alle drie de basisgangen. Gedurende het onderzoek heeft de hengst zich goed ontwikkeld en aan kracht gewonnen. Ilegro gaf de gastruiter een goed gevoel met veel aanleg voor de verzameling. De stap is zuiver viertakt, voldoende van ruimte en lichaamsgebruik. De draf is krachtig, actief, goed van ruimte met een mooie voorbeentechniek en een goed gebruik van het achterbeen. De galop is krachtig met een goede houding en balans, goed van ruimte en een goede bergopwaartse sprong. Het stalgedrag vermeldt geen bijzonderheden; de hengst gedraagt zich rustig en betrouwbaar.

Fabiano (For Romance x Diamond Hit)

Fabiano is een hele eerlijke en aansprekende hengst met een aansprekend front. Fabiano heeft zich tijdens het onderzoek positief ontwikkeld. De hengst valt vooral ook op door zijn goede instelling en werkwilligheid. De stap is zuiver met takt en regelmaat. De draf is goed met een mooie cadans, een goede afdruk en daarbij een goed gebruik van het achterbeen. De galop is goed van ruimte, heeft een krachtige afdruk en een goede bergopwaartse sprong. Fabiano gaf de gastruiter een zeer goed gevoel met een zeer werkwillige instelling. Het stalgedrag vermeldt geen bijzonderheden; de hengst gedraagt zich rustig en betrouwbaar.

Gibson (George Clooney x Glamourdale)
Gibson is een aansprekende jeugdige hengst die beschikt over veel uitstraling. De hengst heeft een goede instelling en veel looplust. Gibson heeft een hele constante verrichting laten zien, waarbij zijn galoppade steeds enorm positief opviel. Ook bij de gastruiter liet de hengst goed met zich werken en toonde een goede instelling. De stap is zuiver, actief en voldoende van
ruimte. De draf is goed van ruimte en heeft een goede afdruk. De galop is zeer krachtig, zeer goed bergop en goed van ruimte. Het stalgedrag vermeldt geen bijzonderheden; de hengst gedraagt zich rustig en betrouwbaar.