πŠπ–ππ π’π­πšπ₯π₯𝐒𝐨𝐧 𝐒𝐑𝐨𝐰: 𝐊𝐣𝐞𝐧𝐭𝐨 𝐯𝐞𝐫𝐯𝐚𝐧𝐠𝐭 π„π―πžπ«ππšπ₯𝐞 𝐒𝐧 𝐊ü𝐫 𝐯𝐚𝐧𝐚𝐯𝐨𝐧𝐝

De vrijdag van de KWPN Stallion Show is van oudsher dΓ© dressuurdag. Deze dag vol dressuurtalent wordt vanavond afgesloten met een fantastisch showblok. In deze show vervangt Kjento zijn stalgenoot Everdale in de KΓΌr op muziek.
Tijdens de show vanavond komen enkele van de β€˜The Worlds Greatest’ hengsten naar Den Bosch. Maar liefst acht dressuurhengsten in de top 10 van de WBFSH Stallion Ranking zijn KWPN-gefokt, van wie er vier kampioen werden op de KWPN Stallion Show. Een ding hebben ze gemeen: allen danken hun top 10-positie aan hun succesvolle nakomelingen die telkens weer excelleren in de dressuursport. En het mooie hiervan, enkele van deze hengsten komen speciaal voor u naar de KWPN Stallion Show.
Ook staat de huldiging van KWPN Horse of the Year Glamourdale op het programma. Deze wereldkampioen richt zich volledig op de voorbereiding op een Olympisch optreden later dit jaar in Parijs en zal derhalve niet naar de Brabanthallen komen. In tegenstelling tot eerder aangegeven, zal vanavond (vrijdagavond) tijdens de grote dressuurshowavond van de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch, niet de KWPN-hengst Everdale maar zijn stalgenoot Kjento het showgedeelte waarnemen. KWPN-hengst Kjento won vorig de eretitel Horse of the Year, en wordt door Charlotte Fry voorgesteld in de Brabanthallen. Met Kjento in de baan, zelf wereldkampioen jonge dressuurpaarden, wordt het publiek getrakteerd op een dressuurbelofte pur sang.
De avond wordt afgesloten met een andere zwarte parel: de KWPN-hengst Dream Boy neemt in Den Bosch sportief afscheid in een fraai showblok.
Foto: Hippofoto