Nalegro wint de KWPN Hengstencompetitie klasse M, Nacho 3e.

Met een voorsprong van tien punten ging Painted Black-zoon Nalegro met de beste kaarten naar de finale van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur klasse M. Met meerdere 9’s en een totaalscore van 89,6 maakte de over veel kracht beschikkende hengst onder Charlotte Fry vandaag alle verwachtingen waar.

In de finale van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie klasse M kwamen vandaag de vier beste hengsten uit het tussenklassement terug voor een proef, de overige hengsten werden voorgesteld in een presentatie. Nalegro (Painted Black uit Jalegrofleur ster pref PROK van Negro, fokker Joop Hanse uit Burgh-Haamstede en Van Olst Horses uit Den Hout) kreeg naast een 8,8 voor zijn stap louter het cijfer 9. “Wat een potentieel heeft dit paard”, is Marian Dorresteijn enthousiast, die samen met Jacques van Daele deze competitie beoordeelde. “Hij heeft heel veel kracht vanuit het achterbeen. Op het moment dat hij een overgang maakt, kun je al zien hoe makkelijk hij terugkomt op het achterbeen. Hij werd heel mooi voorgesteld, geef hem de tijd en dan hopen we hem later terug te zien in de grote sport.”

Charlotte Fry had twee ijzers in het vuur en maakte met Nacho (Negro uit Benetton ster pref D-OC van Krack C, fokker Sandra Maakenschijn uit Chaam) de top drie compleet. Hij gaf een ontspannen indruk in de indrukwekkende Brabanthallen en liep met veel lichtheid en harmonie een constante proef.

Bron:KWPN
Foto: Dirk Caremans