Negro drukt stempel op najaarsonderzoek

Na afloop van het KWPN najaarsonderzoek voor 3- en 4-jarige hengsten, is er 1 hengst die wel heel opvallend zijn stempel drukt: De preferente legende Negro (Ferro x Variant).

Zijn zoon Kjento ( Negro x Jazz) kwam als grote winnaar naar voren bij de 3-jarige hengsten en behaalde een record score van 90 punten. Nog nooit heeft een 3-jarige hengst zijn goedkeuring verdiend in Ermelo met zo’n mega score! Een absoluute mijlpaal voor deze zwarte zoon van Negro. Zijn “laagste” cijfer was een 8.5 voor de stap en de overige cijfers waren louter 9.0’s. Zijn hoogste cijfer kreeg hij voor zijn galop (9.5) en dat is precies waar de twee 4-jarige kleinzonen van Negro ook het hoogst voor scoorden. Tel daarbij op dat deze 3 hengsten ook nog eens in hun verrichtsrapporten kregen vermeld dat ze zeer goed op de ruiter gefocust zijn en zich zeer goed laten trainen. En denk daarbij ook nog aan zijn  Olympische-gouden zoon Valegro alsmede zijn kleinzoon Glamourdale (FEI-Wereldkamioen 7-jarigen met een 10.0 voor zijn galop), dan mag je van een absolute topverever spreken.

Zijn 2 vierjarige kleinzonen Jayson (mv.Negro) en Jameson RS2 (mv.Negro) behaalde beiden ook een topscore in Ermelo. Ook hier viel de rijdbaarheid en het zich laten bewerken op, maar ook het visite kaartje van beide hengsten, de galop. Jayson behaalde hiervoor een 9.0 en Jameson RS2 een 10.0! JamesonRS2, uit de superfokkende Negro-dochter Atilinda M, behaalde net als Kjento een mega score van 90 punten, wat ook voor een 4-jarige hengst nog nooit is voorgekomen.

Ondanks zijn 23-jaren jong blijft Negro toonaangevend en bewijst hij keer op keer van grote waarde te zijn voor ons station, maar ook voor de mondiale dressuurpaardenfokkerij. Zowel als directe vader en vader van de moeder.