Kjento hengst

Kjento verrichtingstopper KWPN-najaarsonderzoek met 90 punten!

Kjento: een toptalent meldt zich!

Met trots presenteren wij onze recent KWPN goedgekeurde hengst Kjento. De stoere zwarte 3-jarige Kjento (Negro x Jazz x Juventus x Rubinstein I x Doruto x Heidelberg x Amor) liet zich gedurende het verrichtingsonderzoek opvallend zien. Kjento is een royaal ontwikkelde hengst die kracht en uitstraling toont met 3 uitzonderlijke basisgangen, waarin hij opvalt met zijn takt. Hij laat zich fantastisch rijden en bewerken, en is altijd zeer geconcentreerd op zijn ruiter. Een paard met hoge verwachtingen voor de toekomst, zowel voor de fokkerij als voor de grote sport, gefokt uit een ijzersterke kampioenen familie.

De moeder van deze hengst is de top-merrie Zoriana, dochter van de preferente Grand Prix-dressuurhengst Jazz, en komt uit de zeer succesvolle fokkerij van de familie van Os uit Sprang Capelle. Zij heeft de predicaten elite, IBOP-(dress) en preferent. In de IBOP scoorde ze als jong paard zeer hoog. De draf werd beoordeeld met een 10.0! Voor de galop, souplesse en rijdbaarheid kreeg ze een 9.0. De houding, balans en aanleg werden beoordeeld met een 9.5.

Vader Negro behoeft weinig introductie meer als preferente topvererver en echte Grand Prix paarden leverancier.

Onderzoekrapport:
Kjento is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en werklust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken. De stap is actief, zuiver en goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is zeer krachtig, goed van ruimte met een zeer actief ondertredend achterbeen dat zeer goed tot dragen komt. De galop is bergop, zeer krachtig met zeer veel gedragenheid en ruimte. Kjento beweegt met veel takt en een zeer goede beentechniek, zelfhouding en balans waarbij zijn vermogen tot sluiten positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Kjento zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Fok/aanparingsadvies:
Kjento kan de bewegingstechniek, afdruk, lichaamsgebruik en rijdbaarheid en instelling verbeteren en het vermogen tot sluiten/verzamelen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij .

Kjento scoorde de volgende punten:

  • Stap: 8.5
  • Draf: 9.0
  • Galop: 9.5
  • Souplesse: 9.0
  • Houding/balans: 9.0
  • Rijdbaarheid/instelling: 9.0
  • Aanleg: 9.0
  • Totaal: 90 punten

? Today our 3yo stallion by Negro x Jazz x Juventus got selected for the performance test by the KWPN.??Breeders: Family Van Os

Gepostet von Van Olst Horses am Montag, 17. September 2018