Everdale-dochter naar hoogste punten in IBOP

Onder Arjen van Diepen liep de vijfjarige Everdale-dochter Janis JS op zaterdag 12 januari naar de hoogste score in de IBOP in Panningen, waar negen van de 13 voorgestelde merries konden slagen.

Op de stamboekkeuring in Noord-Holland was Janis JS (Everdale uit Rose-Bella stb pref van Belisar) van f/g Mevrouw Schouten uit Alkmaar al ster verklaard met 80 punten voor zowel exterieur als vrij bewegen. Hoewel nog wat groen, liet ze vandaag ook onder het zadel zien een heel getalenteerde merrie te zijn. “Ze was duidelijk de uitschieter van de dag”, vertelt inspecteur Petro Trommelen. “Janis JS kan heel gemakkelijk schakelen in beweging en heeft veel looplust. In draf heeft ze heel veel gedragenheid, waardoor ze geen tempo nodig heeft om goed te bewegen. Het hoogste cijfer, een 9, konden we geven aan haar zeer zuivere en actieve stap. De aanleuning was nog wat wisselend en dat hebben we ook moeten meenemen in het cijfer voor de rijd- en bewerkbaarheid, maar de stap bleef onder alle omstandigheden gelijk en constant. Ze beschikt over drie goede basisgangen, veel souplesse en goede houding en balans.” Met een mooie score van 83 punten verdiende Janis JS het IBOP- en daarmee ook het elitepredicaat.

Ook geslaagd met 75 punten is Kassandra-Tessa UDP (Everdale x Houston x Purioso) van f/g I. Hoeben-Sanders uit Egchel. Deze merrie scoorde een 8.5 voor haar stap en behaalde het IBOP en elitepredicaat.

 

Bron: KWPN