Verrichtingsrapporten Nick & Niro

Rapportage NRPS verrichtingsonderzoek 2018 / 2019

Nick, 528003201509846
Geb. 08-05-2015, Donkerbruin, Stm 1.70 m

V: Negro, 95.2451 Preferent VV: Ferro Preferent

M: Reina, 98.08172 Elite Preferent Prestatie-sport Röntgen MV: Monaco

Fokker: Van Olst Horses, Den Hout Eigenaar: Van Olst Horses, Den Hout

Beoordeling verrichtingsjury:

Nick is een nog iets jeugdige hengst met veel uitstraling en een zeer mooi model. Nick heeft zich tijdens het gehele onderzoek met veel overtuiging gepresenteerd.

De stap is goed van ruimte met tact en regelmaat. De draf is elastisch met regelmaat, tact ensouplesse. De galop is ruim, met
souplesse, veel balans en eengoed gebruik van het achterbeen.
Tijdens de buiten galoppade laat Nick zich goed rijden en laat hij een mooie, opwaarts gesprongen galop zien. In beweging toont Nick veel zelfhouding, balans en werklust. De hengst beschikt over een zeer goed bewegingsmechanisme en vlugge reflexen. De gastruiter vindt dat Nick de ruiter een heel goed gevoel geeft, hij is zeer werkwillig, heeft veel “go” in zijn bewegingen en beschikt over veel versnellingen waartussen hij goed kan schakelen. Tijdens de dressuurproef loopt de hengst met veel souplesse, balans en schwung in een mooie constante aanleuning de gehele proef door. Nick lijkt alles in zich te hebben voor een mooie toekomst in de dressuursport.

Het stalgedrag vermeldt geen bijzonderheden; de hengst gedraagt zich rustig en betrouwbaar.

 

Niro, 528003201504129
Geb. 26-05-2015, Vos, Stm 1.68 m

V: Negro, 95.2451 Preferent VV: Ferro Preferent

M: Ulrike, 02.02449 Ster Prestatie-sport MV: De Niro

Fokker: Mw. J. Baloe, Wieuwend Eigenaar: Van Olst Horses, Den Hout

Beoordeling verrichtingsjury:

Niro is een zeer aansprekende, meewerkende hengst met een mooi front. Niro heeft zich tijdens het onderzoek zeer goed ontwikkeld.

De stap is zuiver, goed van ruimte en regelmaat. De draf heeft tact, souplesse en is goedvan regelmaat en ruimte. De galop is ruim met een goedgebruik van het achterbeen en met veel balans. Tijdens de buiten galoppade laat Niro een mooie en goede opwaarts gesprongen galop zien met veel balans. In beweging toont Niro veel zelfhouding, een zeer sterk gebruik van het achterbeen en veel balans. Niro geeft de gastruiter een zeer goed gevoel, hij is zeer fijn te rijden, is zeer meewerkend, heeft een zeer goed achterbeen gebruik en laat zich ook al goed terug schakelen. Tijdens de dressuurproef loopt de hengst in een constante aanleuning met veel balans, een goed achterbeen gebruik en met een mooie zelfhouding de gehele proef door.

Het stalgedrag vermeldt geen bijzonderheden; de hengst gedraagt zich rustig en betrouwbaar.

Foto: Nick