Internationale successen

Naast de successen afgelopen weekend van Everdale (Lord Leatherdale x Negro), Giovanni (Chippendale x Scandic) en George Clooney (De Niro x Wolkentanz) zijn er nog een aantal opvallende resultaten van nakomelingen van onze hengsten.

Tijdens het CDI3 in Camara de Esterules (ESP) won Dolman (Lord Leatherdale x TCN Partout) met zijn ruiter Jordi Domingo Coll de Grand Prix Special met 68,89%. De dag daarvoor was deze combinatie al derde geworden in de Grand Prix met 68,58%. Beatriz Ferrer-Salat debuteerde in de Grand Prix met haar nieuwe toekomst belofte Elegance. Deze zoon van Negro x Monaco kreeg in zijn eerste Grand Prix 68,80%.

In Keysoe (GBR) wonnen Carl Hester en Nip Tuck (Don Ruto x Animo) de 3* Grand Prix (74,45%) en de Grand Prix Special (78,72%). Bij de Junioren was de 2e plaats met 68,28% voor Chocotof (Lord Leatherdale x Negro) met amazone Caitlin Burgess. Deze combinatie werd 3e in de kür op muziek. Chocotof komt uit dezelfde moeder als Ekitof (Zucchero x Negro) het toekomst paard van Carl Hester. Beide zijn gefokt door Dick Faro uit ’s Gravenmoer.

Nationaal scoorde Britney Schut in het ZZ-Z in Oud Gastel met Hello Negro (Negro x Don Gregory verkocht via de Van Olst Sales) 1e met 65% en derde met Deco (Painted Black x Purioso) 63,36%.

 

Foto: Elegance (Negro x Monaco x Sultan)-Fokker; Van Olst Horses met Beatriz Ferrer Salat