Winnend debuut Ferrer-Salat met Negro-zoon Elegance

Het CDI3* in Granada (ESP) was het internationale debuut in de Zware Tour van de Spaanse topamazone Beatriz Ferrer-Salat met de KWPN gefokte Elegance. Ferrer-Salat wist de Grand Prix te winnen met 69.413% en werd in de Special tweede (70.872%) met de zoon van Negro. Twee weken geleden wist het paar al nationaal de Grand Prix en Special winnend af te sluiten met percentages boven de 70%.

Als drie-jarige werd Elegance bij ons verkocht aan Beatriz Ferrer-Salat. Beatriz kocht ook de volle broer van Elegance namelijk de NRPS goedgekeurde hengst Nick. Zowel Nick als Elegance zijn gefokt door Van Olst Horses en komen uit de elite, preferente sport-(dres) merrie Reina. Deze dochter van Monaco x Sultan liep zelf onder de naam “The Rose” op internationaal Lichte Tour niveau.
De tienjarige ruin won in Spanje verschillende jonge paardenrubrieken en werd rustig door getraind tot de Grand Prix. In Granada was het internationale debuut in de Zware Tour. In de Grand Prix werd de combinatie eerst met 69.413%. “Ik ben erg blij met Elegance, het was zijn eerste internationale optreden en het waren geen optimale weersomstandigheden,” vervolgde Ferrer-Salat, “dus er waren momenten van spanning, maar het is een geweldig paard dat steeds comfortabeler wordt in de proeven.”

Interessant om te vermelden is dat er in de Van Olst Sales collectie 2019 twee merries uit de moeder van Elegance geveild gaan worden. Dit zijn nummer 32 Liza (Nespresso x Monaco x Sultan) en nummer 36 Lady Rose (Glamourdale x Monaco x Sultan).

Elegance: Negro x Monaco x Sultan-Fokker; Van Olst Horses, Den Hout