Van Olst Sales: goede kwaliteit wordt goed betaald

DEN HOUT – Vanavond vond de zesde Van Olst Sales plaats op de accommodatie van Gertjan en Anne van Olst. Er gingen 30, veelal pas aangereden, paarden onder de hamer die gemiddeld €34.000,- opbrachten.

De veiling bood een sterke collectie aan. Daar was iedereen het over eens. Dat mensen daar ook hun portemonnee voor wilde trekken bewijzen de prijzen. Maar liefst acht paarden werden boven de €40.000,- verkocht. Het paard dat de meeste biedingen ontving was de zwarte Loverdale W (Glamourdale x UB40). Deze volle broer van de NRPS-gekeurde hengst Gladiator vertrekt voor €210.000,- naar een dressuurstal in Tsjechië. Gertjan over de veilingtopper: “Het is een exceptioneel bedrag voor een driejarige. Maar het is ook een exceptioneel paard. We zijn dan ook super blij dat onze vaste klanten hem hebben kunnen kopen. Over het algemeen kunnen we stellen dat de goede kwaliteit goed betaald werd.”

De sfeervolle Van Olst Sales veilingpiste.

Ook de wildcard die twee weken voor de veiling tot de collectie toetrad bleek een goede zet. De reeds op Intermediair I-niveau uitgebrachte hengst van Fürst Romancier genaamd Fürst Romantico vertrekt eveneens naar Tsjechië voor €145.000,-.

Ook voor de George Clooney-zoon Legolas T was vooraf al veel interesse. Een groot aantal bieders dreven de prijs op tot €52.500,- Een groot aantal jonge paarden zoals Lucky Star (Everdale x Sonique – €34.000,-), Laptop (George Clooney x Lord Leatherdale – €42.500,-), en Jaguar (Lord Leatherdale x Negro – €42.500,-) wisselden voor geweldige prijzen van eigenaar.

Franka Loos stelt wildcard Fürst Romantico voor aan het publiek en werd verkocht voor €145.000,-

Goed doel
Het eerste veilingstuk, een dekking van wereldkampioen Glamourdale, werd geveild voor het goede doel. Bieders op de bomvolle tribunes en VIP-loge haalden een mooie €1.700,- op voor Stichting Brooke Hospital for animals Nederland.

Lars Pronk was een van de hoekmannen en had een drukke avond door de vele biedingen.

Volle tribunes tijdens de Van Olst Sales 2019.

Hengstenshow
Een aantal van de vanavond geveilde paarden zullen aanstaande zondag acte de préséance geven tijdens de jaarlijkse hengstenhow. Deze begint om 15:00 uur en de toegang is gratis.

 

De 3-jarige veilingtopper Loverdale W (Glamourdale x UB40) werd verkocht voor €210.000,-

Lucky Star (Everdale x Sonique) wacht zijn beurt af om de veilingpiste in te gaan.

Foto’s & tekst: Newmore