Glamourdale en Everdale heer en meester in Compiègne

De wereldkampioen scoort in Frankrijk. En hoe!  In Compiègne was de KWPN-hengst Glamourdale met overmacht de sterkste in de Lichte Tour. Onder Charlotte Fry bemachtigde de achtjarige hengst 77,35 procent in de Prix st. Georges, in de Intermediaire I  zat er 77,10 procent in. Stalgenoot Everdale debuteerde internationaal op het hoogste niveau en stond in de kür op de eerste plek.

“Het is ongelooflijk wat Glamourdale doet in de Lichte Tour”, jubelt Anne van Olst. “In de Intermediaire I was hij iets meer vermoeid dan in de Prix st. Georges, dat mag ook met zo’n jong paard. Glamourdale heeft een geweldige instelling. Hij geeft alles in de ring. Ik zou niet weten wat er beter zou moeten kunnen, naar mijn idee is er op dit moment geen beter paard te vinden in de Lichte Tour. Glamourdale heeft alle kwaliteiten van de wereld en wordt zo positief ontvangen.”

Bewezen combinatie
Glamourdale stamt uit de bewezen combinatie van Lord Leatherdale uit een Negro-moeder. Joop Rodenburg uit Ouderkerk aan den IJssel fokte de sterk bewegende zwarte uit zijn preferente Thuja, zij staat te boek als de volle zus van het internationale Grand Prix-paard Numberto.

Internationaal debuut Everdale
De KWPN-hengst Everdale (Lord Leatherdale uit Aliska K elite EPTM-dres PROK, fokker P. Kluytmans uit Tilburg) liep naar 70,41 procent in de CDI3* Grand Prix en wist de kür op muziek met 76 procent op naam te schrijven. “Everdale was fris”, vervolgt Anne. “In het begin was de draftour daardoor een beetje voorzichtig. In de kür op muziek liep hij met veel gemak en power. Het is zijn eerste internationale Grand Prix, maar het gemak waarmee hij speelt met de zware oefeningen is geweldig. Een goede dag voor ons allemaal!”

 

Glamourdale: Lord Leatherdale x Negro x Ahorn-Fokker; J. Rodenburg, Oudenkerk aan den IJssel
Everdale: Lord Leatherdale x Negro x El Corona-Fokker; P. Kluytmans, Tilburg (foto)

Bron:KWPN.nl