Ruim 77% internationaal LT-debuut Glamourdale: ‘Hij is gewoon fantastisch’

Wereldkampioen Glamourdale (Lord Leatherdale x Negro) maakte op CDI Compiègne op zeer overtuigende wijze zijn internationale Lichte Tour-debuut. Charlotte Fry stuurde de imponerende hengst naar 77,353% en heeft daarmee voorlopig de leiding van de Prix St. Georges in handen. Trainster Anne van Olst had niet trotser kunnen zijn: “Hij is gewoon fantastisch.”

“Hij doet alles in de ring. Misschien had één pirouette net wat mooier gekund, maar of hij nou 75%, 77% of 85% had gekregen, het is ontzettend goed wat hij doet. De keertwendingen waren perfect in hetzelfde ritme en het was prachtig om te zien”, vertelt Anne van Olst enthousiast. Bij het Deense jurylid Susanne Baarup, die onder andere ook de Olympische Spelen van 2016 jureerde, kwam zijn score zelfs uit op 82,353%. “Lottie heeft fantastische paarden onder het zadel. Het ziet er altijd licht en ongeforceerd uit en de paarden vinden het heel plezierig om door haar gewerkt te worden. Gertjan heeft altijd heel veel geloof gehad in zijn fokkerij en dat het zo uitkomt is bijna niet te geloven.”
Over het Grand Prix talent van Glamourdale is Van Olst enthousiast. “Hij laat in de training hele goede dingen zien. Hij piaffeert goed en de eners zijn idem. Hij wordt dit jaar spaarzaam ingezet, omdat hij ook volledig beschikbaar is voor de fokkerij.”

Bron:Horses.nl