Everdale-zoon wint Subli-Cup Schijndel

Tijdens de tweede wedstrijd in de Subli Competitie voor Jonge dressuurpaarden in Schijndel op 15 juni ging de zege bij de vierjarigen naar de Everdale-zoon Kenndale.

“Van Houtem-Vos reed met haar paard als eerste combinatie bij de vierjarigen de ring in en zette direct een fijne proef neer,” aldus jurylid Schaeffer. “Kenndale liep lekker los door zijn lijf en zijn amazone liet hem mooi constant door de proef lopen. Absoluut een leuk paard om te zien.” Samen met Kenndale (v. Everdale) was Nora van Houtem-Vos met een score van ruim 84% te sterk voor de 22 combinaties. “Er hebben al veel mensen aangegeven dat ze interesse in hem hebben, maar ik doe hem echt niet weg!”
De zwarte hengst is met zijn vier jaar nog erg jong. “Hij gedraagt zich voorbeeldig. Kenndale loopt op zo’n wedstrijd rond alsof hij nooit anders gedaan heeft dus hij kijkt niet op of om. Juist in de ring geeft hij mij steeds net dat beetje meer. Ik rijd hem vanaf zijn drieënhalf. De eerste keer dat ik hem meenam werd hij meteen derde, de keer erop heeft hij de hele dag aan kop gestaan en bij de talentencompetitie werd hij kampioen. Alles is goed aan hem. Hij heeft een geweldige stap, mooie draf en sterke galop. Een heel compleet en fijn paard dus”,vertelt de amazone enthousiast.

Kenndale: Everdale x Special D x Goodtimes

 

 

Bron: De Hoefslag.nl