Negro-dochter kampioen, George Clooney-dochter reserve kampioen CK Limburg

Uit twee fijne groepen driejarige dressuurmerries konden drie merries worden uitgenodigd voor de kopgroep tijdens de Centrale Keuring van de provincie Limburg afgelopen zaterdag 29 juni. Zij mogen allen naar Ermelo.

Sterke kopgroep 3-jarige merries
Op een goede tweede plaats eindigde de George Clooney-dochter La Donna (uit Henriette ster PROK van Negro) van fokker T. Bouten uit Hegelsom. “Ook dit is een hele mooie, goed gemodelleerde langgelijnde merrie. Ze is heel correct gebouwd en heeft rasuitstraling. Vanmorgen in de kooi viel ze heel positief op met haar goede beentechniek en lossigheid in beweging.” Op de NMK kan ze in de ‘herkansing’.

Op de thuiskeuring werd Just Me (Negro uit Donnacetta keur sport-dres pref van Sandro Hit) van f/g Hengstenhouderij De IJzeren Man al opgenomen in het stamboek, en afgelopen woensdag zette ze dat dankzij een goede IBOP van 79,5 punten om in het sterpredicaat. Op de Centrale Keuring vandaag volgde dankzij het d-oc predicaat nu ook het elitepredicaat, iets wat haar volle zus Imagine ook lukte. Deze zesjarige merrie is daarmee nu zelfs elite sport-dres. Just Me (v.Negro) werd verkozen als kampioen van de vier- tot zevenjarige merries.

Bron: Kwpn.nl