Glamourdale-dochter pakt de titel op CK Utrecht

Een knappe groep driejarige dressuurmerries kwam op vrijdag 28 juni terug voor de kampioenskeuring op de Centrale Keuring in Houten. Overtuigende kampioene werd Lady Lamelia (Glamourdale x Dream Boy) die met haar sterke beweging alle concurrentie de baas was.

Vijf merries mochten terugkomen voor de finale, stuk voor stuk knappe merries, die dan ook allemaal werden doorverwezen naar de Nationale Merriekeuring. Met veel bravoure liep Lady Lamelia (uit Hesmelia elite EPTM-dres PROK van Dream Boy) naar het kampioenschap. Het fokproduct van Gerrit Kolback liet zien over veel bewegingskwaliteit te bezitten. Juryvoorzitter Toine Hoefs: “Een merrie met veel lengte, opwaarts gebouwd. De schoft zou wellicht iets langer door mogen lopen en we hadden ook een kleine bemerking op het voorbeen dat iets terug is in de knie, maar als de merrie begint te bewegen vergeet je dat snel. Ze beweegt met enorm veel kracht, heel mooi opwaarts, met een goed gebruik van het voorbeen. Voor ons was ze vandaag de overtuigende kampioen.” Kolback was zeer gelukkig met de overwinning. “Ik fok helemaal niet zo veel, en dit is mijn tweede keer dat ik vooraan sta. De eerste keer was ook hier, met haar moeder. Eigenlijk was ze helemaal niet zo bijzonder als veulen, maar vorig jaar dachten we al dat het wel eens een hele goede kon worden. En dat liet ze vandaag wel zien!”

Als vierde werd wederom een Glamourdale-dochter geplaatst. Dit was La Reina (uit Black Lady ster van Dutch Dormello, fokker Th. Willig uit Abcoude). “Een langgelijnde merrie met veel ras en uitstraling en een mooi front”.

YBF voor KWPN
Bron; www.kwpn.nl