Kristal Tettie RW (v.Everdale) kampioen CK Tolbert

Bij de vier- tot en met zevenjarige dressuurmerries verkoos de jury tijdens de Centrale Keuring van de provincie Groningen, Kristal Tettie RW (v.Everdale) tot kampioen.

Kristal Tettie RW (Everdale uit Burberry Tettie stb van Sandreo) van familie Tilma uit Mensingeweer kreeg als beste uit Groningen afkomstige merrie de kampioenstitel. “Dit is een royaal ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat en een sterke bovenlijn heeft. Ze mocht iets meer halslengte hebben en heeft een sterke achterhand. Ze draaft ruim en krachtig, en stapt ook met veel afdruk en zuiverheid.

Sport en fokkerij
Kristal Tettie RW bezorgde Nynke Tilma de kampioenstitel. “Heel mooi! We hebben haar dit jaar op de stamboekkeuring voorgesteld en daar ging ze ook al als een trein. Ze heeft van nature veel ‘go’ en heeft een heel fijn karakter. Daarom hebben we voor de sport ook wel de nodige verwachtingen van haar. Want naast haar super instelling heeft ze de looks en de power, dus we gaan zien hoe ver we kunnen komen! Haar moeder geeft ons elk jaar een heel knap veulen en Kristal Tettie RW is de eerste die we bewust aanhouden, ook met oog op de fokkerij in de toekomst.

Kristal Tettie RW: Everdale x Sandreo x Darlington-Fokker; Fam. Tilma, Mensingeweer

Bron: JS voor KWPN
Foto: Marjol Middel