In Time ( v. Everdale) en Heralanta ( v. Chippendale) vooraan in Koudum

In verband met de warmte werd de Subtopwedstrijd in Koudum van afgelopen vrijdag verplaatst naar zondag. Daar vormde Annette Verbeek met Heralanta (Chippendale x Flemmingh) één van de opvallendste combinaties en eindigde in beide ZZ-Zwaar-proeven op de tweede plaats. De amazone noemt de merrie het beste paard dat ze ooit gereden heeft: “Als ik nog tien van zulke paarden krijg, ben ik heel blij”.

De kwaliteit van Heralanta kwam al op jonge leeftijd naar voren. “Als veulen werd ze kampioen en op driejarige leeftijd liep ze een IBOP met 83 punten. Daarna heeft ze een veulen gekregen en in het jaar dat Heralanta vijf werd, ging haar eigenaresse Jantine Knol op zoek naar iemand die haar weer op kon pakken”, blikt Verbeek terug. “Jiska van den Akker tipte mij en zo kwam Jantine bij mij terecht.”Hoewel het de bedoeling was dat Verbeek de merrie maar kort zou rijden, pakte dat anders uit. “Het rijden beviel beiderzijds zo goed, dat Jantine me vroeg of ik Heralanta langer wilde rijden. Daar hoefde ik natuurlijk geen twee keer over na te denken. Sindsdien is het heel snel gegaan. Vorig jaar reden we nog L2 dressuur, nu staan we alweer in het ZZ-Zwaar.”

Verbeek kwam met Heralanta op plaats twee, de top drie werd compleet gemaakt door Hergen van Hall en In Time (Everdale x Goodtimes). Zij debuteerden op dit niveau en de wisten de tweede  proef te winnen.

Bron: Horses.nl