Topresultaten voor Kevin Costner (v. Negro), Kendale (v.Everdale) en Jupiter ( v. Everdale) tijdens Pavo Cup voorselectie de Mortel.

In de vanwege de warme weersomstandingheden naar dinsdag 30 juli verplaatste voorselectie van de Pavo Cup in Brabant, reed Emmelie Scholtens de Negro-zoon Kevin Costner Texel naar de hoogste dagscore.

Van de 40 vierjarigen konden er vier worden uitgenodigd voor de halve finale van de Pavo Cup, dat over twee weken plaatsvindt tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo. Van de 22 vijfjarige waren dat er eveneens vier, en van de zeven zesjarigen waren dat er drie. “ Bij de vierjarigen hadden we het idee dat veel ruiters bewust gekozen hebben voor de laatste selectiewedstrijd, omdat de paarden nog wat aan de groene kant waren. Dat in de combinatie met een mooie, maar best kijkerige  en winderige baan in De Mortel zorgde er voor dat veel paarden last van spanning hadden”, verklaart Arie Hamoen het toch wat tegenvallende aantal paarden met minimaal 80 punten.

Uitschieter
Met 86 punten reed Emmelie Scholtens de Negro-zoon Kevin Costner Texel ( uit Ellegantrasse Texel elite IBOP-dres PROK van Jazz, fokker Wim van der Linde) in the picture. “ Dit was voor ons een uitgesproken kopnummer! Een grootraming hengst die mooi met het neusje eruit werd voorgesteld door Emmelie. Hij stapt zuiver en maakte daarin ook steeds meer ruimte tijden de verrichting. Voor de draf en galop hebben we hem een 9 kunnen geven, want het beeld is telkens heel mooi bergop en Kevin Costner Texel gebruikt zijn achterbeen goed. Hij beweegt met kracht en expressie.” Aldus Hamoen. De bijzonder talentvolle Kendale ( Everdale x Special D x Goodtimes fokker W.G.M. van Driel , Loosbroek ) verzekerde zich ook van een halve finale plaats met een goede 81 punten. Kendale was in het afgelopen voor seizoen al zeer succesvol en hooggeplaatst tijden jonge paarden competities.

Veel potentie
Twee vijfjarigen kwamen uit op 83 punten waaronder Jupiter ( Everdale uit Walzerfee elite IBOP-dres PROK van Negro, fokker A. de Haas uit Sint-Oedenrode) onder Benjamin Maljaars. “ Jupiter is een stoere, royaal ontwikkelde Everdale-zoon met veel front en allure. Hij liet een contstante verrichting zien met drie goede gangen.” Aldus Marian Dorrestein. Jupiter is verkocht via de Van Olst Sales, en was vorig jaar 2018 reeds finale paard bij de Pavo Cup 4 jarigen onder zijn Tsjechische eigenaresse Ida Vavrikova.

 

( Afbeelding Jupiter v. Everdale tijdens de Van Olst Sales 2018  )