Startlijsten Pavo Cup : Everdale voor de 3e keer hoofdleverancier.

 

Voor het derde jaar op rij is Everdale de hoofdleverancier van de halve finales van de Pavo Cup. Bij zowel de vijf- als zes jarigen voert hij de startlijsten aan.

In totaal nemen er vijftien Everdale-nakomelingen deel aan de halve finales. Bij de vierjarigen zijn dit er twee, gevolgd door zes bij de vijfjarigen en zeven bij de zesjarigen. Everdale wordt door de Britse Charlotte Fry sinds kort in de Grand Prix uitgebracht en met scores boven de 70% maakt hij alle verwachtingen waar.
Everdale’s grootvader Negro volgt met negen nakomelingen op de tweede plaats en Charmeur op de derde plaats met zeven. De Grand Prix- hengsten Apache, Desperado en Expression hebben ieder vijf deelnemende paarden aan de halve finales net zoals Ferdeaux en de preferente Vivaldi.

Totilas- nazaten samen goed voor 12 nakomelingen.
De hoofdleverancier bij de vierjarigen zijn twee leeftijdsgenoten en Totials- nazaten: de achtjarige GLOCK’S Toto Jr. en Governer hebben ieder zes nakomelingen. Governor won vorig jaar en het jaar ervoor een zilveren medaille op het WK Jonge Dressuurpaarden. De Pavo Cup- deelnemers van deze hengsten komen uit hun eerste jaargang en daar wordt door iedereen reikhalzend naar uitgekeken. Negro, wereldkampioen Glamourdale en Ferdeaux volgen met ieder vier vierjarigen. Glamourdale presteerde op het CHIO Aken onder Charlotte Fry ook bijzonder goed met scores van meer dan 80% in de Prix St. Georges en Inter I.

Jazz- invloed moederszijde.
Aan moederszijde zien we good old Jazz negentien keer, gevolgd door Ferro, Johnson, Krack C en Negro met acht, Gribaldi met zeven Sandro Hit en Wespoint met vijf.

Ruim 150 paarden.
In totaal verschijnen ruim 150 paarden aan start tijden de halve finales van de Pavo Cup op de KWPN Kampioenschappen. De groep vierjarigen is het grootst met bijna 70 paarden, gevolgd door de vijfjarigen met ruim 50 deelnemers en de zesjarigen met meer dan 30 deelnemers.

 

Bron : www.kwpn.nl

Afbeelding : Everdale v. Lord Leatherdale x Negro x El Corona , fokker Dhr. P. Kluytmans, Tilburg