KWPN-hengst Kjento aan kop in halve finale Pavo Cup

De KWPN-hengst Kjento liet in  de halve finale van de Pavo Cup de hoogste punten noteren. Charlotte Fry bracht de excellent galopperende zwarte  naar 89 punten en bleef daarmee voor op Marieke van der Putten en Governor-zoon Keano RS2.

We hebben over het algemeen grootramige paarden met een mooie, opwaartse manier van gaan kunnen selecteren voor de finale”, stelt jurywoordvoerder Toine Hoefs die een grote groep paarden met Jan Wolfs beoordeelde. “We hebben geselecteerd op het goede achterbeengebruik en het juiste schakelvermogen. We zochten paarden die naar ons idee in de toekomst fijn tot dragen kunnen komen. Daarnaast hebben we gelet op paarden met een natuurlijke ‘go’. In de stap liet een heel aantal paarden punten liggen, zo nu en dan kon het totaalplaatje net wat completer zijn.”

Een paard zoals je zelden ziet
De KWPN-hengst Kjento (Negro uit Zoriana elite pref IBOP-dres PROK van Jazz, fokker familie Van Os uit Sprang-Capelle) stond met 89 punten op de eerste plaats. “Kjento draafde en galoppeerde met ontzettend veel kracht en een supergebruik van het achterbeen. Dat zien we echt maar zelden.” De draf werd beoordeeld met een 9,8, de galop benadert met een 9,9 bijna de perfectie.

Bron : http://www.KWPN.nl

Afbeelding : Kjento v. Negro x Jazz x Juventus. Fokker Fam. Van Os, Sprang Capelle.