Everdale scoort met nakomelingen

Den Hout –  Tijdens de eerste editie van de Zeeland Dressage Cup, verreden op de accommodatie van de Kroo in Nieuw en Sint Joosland werd de Everdale nakomeling Kings Dream WH gehuldigd tot kampioen bij de 4- jarigen. Ook werd de George Clooney- dochter Kurona tijdens deze Zeeland Dressage Cup tweede met 78.8 punten.

De jury, bestaande uit Ralph van Venrooij, Elisabeth Geluk en Benjamin Maljaars (tevens gastruiter), kijkt terug op een geslaagde dag. “We hebben hele goede paarden gezien. Het was zowel voor de paarden, als voor het publiek een leerzame dag. We hebben prettig kunnen samenwerken en de perfecte tijdsindeling en de professionele accommodatie maakten het helemaal af”, aldus Ralph van Venrooij.

Kings Dream WH

Voor Jeesun An en haar vader Chi Sun An uit Zuid-Korea werd de Zeeland Dressage Cup reden voor een feestje. Zij leverden zowel de kampioen bij de vierjarigen als bij de vijfjarigen af. Kings Dream WH (v. Everdale uit Summerdream ster v. Gribaldi, fok. A.D.M. Dekkers, Etten-Leur) werd met 81,2 punten en een 10 van de gastruiter de afgetekende kampioen bij de vierjarige dressuurpaarden. “Deze mag je zo doorbrengen naar mijn dressuurstal”, zei Benjamin na afloop van zijn rit op Kings Dream WH. “Ik heb onwijs lekker gereden. Dit paard kan schakelen, loopt van de grond af, heeft power, kan waanzinnig galopperen en heeft een super instelling. Echt een fantastisch paard!” Kings Dream WH is een grootramig paard met heel veel kracht en een goed achterbeengebruik. Voor een vierjarige laat hij zich al heel goed sluiten was het eerdere commentaar van de jury.

Kings Dream WH werd aangekocht bij Gert-Jan van Olst. Wij hebben heel veel vertrouwen in de kwaliteiten van Kings Dream, we zijn dan ook erg zuinig op hem. Wij denken dat het een hele goede gaat worden!”, vertelt Brecht. Casper Meegdes, eigenlijk springruiter, stelde Kings Dream WH heel goed voor. “Hij voelt geweldig aan, als een koning! Voor dit paard wilde ik wel een uitzondering maken om een dressuurproefje te rijden”, vertelt hij lachend.

Opstappen en wegrijden

George Clooney-dochter Kurona (uit Vurona elite pref prest IBOP Sport-dresv. Negro, fok. Jan en Christiane de Feijter, Axel) werd onder het zadel van Marijke van Giesen tweede met 78,8 punten en een 9 voor het overrijden. De jury omschrijft Kurona als een charmante merrie met een mooi type. Ze beweegt lichtvoetig en heeft veel techniek in het lopen. Ze heeft veel go en blijft er aan trekken.

Pluvinel Jonge Talenten Comptetitie

Afgelopen weekeind werd er ook de Pluvinel Jonge Talenten Competitie verreden in Maren-Kessel. In de 4-jarugien rubriek won de Everdale zoon Kenndale ( v. Everdale x Special D ) gefokt door Dhr. W. van Driel, Loosbroek , onder het zadel van Nora van Houtem met een score van 188 punten . De beste 3 paarden van elke rubriek zijn ook gereden door de gast amazone. Van deze gast amazone kreeg het paard Kenndale een score van 100 punten.

L&R Horse Event Young Talents Wedstrijd

Tijdens de L&R Horse Event Young Talents- wedstrijd die werd verreden bij de HJC manege in Tolbert ,  stonden Leco (v. Negro x Vivaldi , Fokker A.K. Smeenk, Swifterbant ) en Inspiration (v. Everdale x Caldido I ,  Fokker Dhr. Hanswijk, Vinkenbuurt) bovenaan op de uitslagenlijst. Leco , onder het zadel van Astrid Langeberg kreeg van de juryleden (Marian Dorresteijn en Margot Kostelijk) de hoogste punten bij de driejarigen (81,2) en Inspiration bij de zesjarigen (80,8)

Bij de zesjarigen waren er drie prijzen te verdienen. Net als bij de driejarigen was er een spannende strijd om de winst. Met 80,8% ging de overwinning naar Marije de Lange met Inspiration ( v. Everdale ) .

Bron : KWPN.nl
Bron : Horses.nl

 

Kings Dream WH v. Everdale x Gribaldi x Jazz, Fokker : A.D.M. Dekkers, Etten- Leur

Kenndale v.Everdale x Special D x Goodtimes, Fokker : W. van Driel, Loosbroek

Kurona v. George Clooney x Negro x Vincent , Fokker :  Fam. De Feijter, Axel

Inspiration v. Everdale x Caldido I  x  Goodwill, Fokker : Dhr. Hanswijk, Vinkenbuurt

Leco : v. Negro x Vivaldi x Don Primaire , Fokker : A.K. Smeenk, Swifterbant

 

Afbeelding : Everdale v. Lord Leatherdale x Negro x El Cornona