Geweldig EK debuut Charlotte Fry-Dark Legend .

Den Hout – Charlotte Fry kan terugkijken op een geweldig debuut bij haar eerste optreden tijdens een Senioren kampioenschap.

In de prachtige settings van het “Kralingse Bos” is van 19 t/m 24 augustus het Europese Kampioenschap dressuur te Rotterdam verreden. Charlotte Fry (Lottie) was met Dark Legend (v.Zucchero) opgenomen in het Engelse Team , na een zeer sterk voorseizoen, met o.a goede prestaties in Compiegne (Fra) en Aken .

De Engelsen hadden een zeer sterk team naar Rotterdam afgevaardigd , dat bestond uit Carl Hester , Charlotte Dujardin , Charlotte Fry en Gareth Hughes . Op voorhand leek er een serieuze medaille kans voor dit sterke viertal .
Lottie moest als jongste en minst ervarene , de spits afbijten voor het Engelse team . Lottie en Dark Legend zetten een zeer goede Grand Prix neer , met een fantastische 74.317 % score , en dus een zeer goede start voor het Engelse team.
Uiteindelijk was deze prachtige score goed voor een mooie 17de totaalplaats , hetgeen een super prestatie is in dit extreem sterke veld van de allerbeste topdressuurcombinaties van Europa .

De overige Engelse teamleden reden ook ieder een sterke proef met fantastische scores
Na de proef van de laatste Engelse starter (Charlotte Dujardin-Freestyle) bleek Engeland op een riante tweede plaats (zilver) te staan . Echter bij het uitgaan van de ring constateerde een steward een overtreding van de bloedregel , hetgeen spijtig genoeg uitsluiting voor Dujardin tot gevolg had . Hierbij verviel de hoogste score voor het Engelse team .
Ondanks dit zeer gevoelige verlies kwam Engeland toch nog uit op een mooie 4de totaalplaats , met minder dan 1 procent achterstand op het Zweedse team (brons) . Nederland schoof op naar een prachtige 2de plaats , en de onbetwiste gouden medaille was er voor een onverslaanbaar Duits team .

Donderdag werd door de beste 30 combinaties uit de Grand Prix , de Grand Prix Special verreden . Lottie en Dark Legend lieten wederom een prachtige test zien , en noteerden een superscore van 73.815 % , hetgeen wederom een mooie 17de totaalplaats opleverde , en een 1ste reserve plaats voor de Kur op muziek (beste 15 combinaties met een max van 3 deelnemers per land) .
Al met al een zeer geslaagd senioren debuut en een super optreden van Lottie en Dark Legend , tijdens deze bijzonder fraaie Europese Kampioenschappen te Rotterdam .

Foto : Dark Legend v.Zucchero x Tango x Doruto , fokker : Fam Nobus- de Potter, Eede