Everdale richting 74% in Grand Prix Special

Op het CDI4* in Stuttgart werd de KWPN-goedgekeurde hengst Everdale zesde in de Grand Prix Special. De hengst liep een goede proef, die een score van 73,766% opleverde.

De Grand Prix leverde Charlotte Fry en Everdale (Lord Leatherdale uit Aliska K elite eptm PROK van Negro, fokker P. Kluytmans uit Tilburg) al een zesde plek met een score van 73,7% op, in de Special op zondag herhaalde de combinatie dit succes. Daarmee verbrak de hengst zowel de in de Grand Prix als de Special dit weekend zijn persoonlijk record. De Special werd gewonnen door Isabell Werth en Emilio (v.Ehrenpreis) .

Geen fouten
“De Special ging echt heel goed”, vertelt Charlotte. “We maakten geen fouten en kregen een 9 voor de serie om de twee. De piaffe leverde meerdere 8’en op, dus dat was super. Hij heeft geen mindere stukken in de proef, dat geeft veel vertrouwen richting de toekomst. Dit seizoen wil ik graag wat Wereldbekers met hem rijden en ervaring opdoen. Ik denk dat dit zijn grootste indoorwedstrijd tot nu toe was, het was een indrukwekkende ring en het publiek in Duitsland is altijd erg enthousiast. Everdale leek echt van iedere seconde te genieten en doet altijd ontzettend zijn best op wedstrijd, hij groeit als je de ring binnenrijdt. Het is een fantastisch paard!”

Dark Legend
In de Grand Prix lieten de Britse Charlotte Fry en Dark Legend (Zucchero uit Zoë keur IBOP-dr v.Tango, fokker fam. Nobus-de Potter uit Eede) een goede indruk achter. De Zucchero-zoon werd met 71,435% zevende. In de kür was er een mooie score van 78,740% voor de voormalig Europees kampioenen U25. Daarmee werden zij achtste in hun wereldbekerdebuut.

Bron : KWPN.nl

 

Afbeelding : Everdale – Charlotte Fry