Everdale zesde in CDI4* Grand Prix Stuttgart

Op de Stuttgart German Masters staat naast een Wereldbeker een CDI4* op het programma. In deze rubriek liep de KWPN-goedgekeurde hengst Everdale naar een score van 73,652%.

Voor Charlotte Fry en Everdale (Lord Leatherdale uit Aliska K elite eptm PROK van Negro, fokker P. Kluytmans uit Tilburg) was dit hun hoogste score ooit in de Grand Prix. De opvallende zwarte hengst scoorde over de gehele proef, in alle drie de gangen, veel achten. Dat leverde hen een zesde plek op, de Grand Prix werd gewonnen door Lisa Müller en Gut Wettlkam’s Stand By Me Old (v.Stedinger).

Bijzonder tevreden
“Het ging heel goed en ik ben bijzonder tevreden”, aldus Everdale’s eigenaar Gertjan van Olst. “Hij speelt echt met de oefeningen. In het van de proef had hij een beetje spanning, maar dat vloeide mooi af en hij liep echt fantastisch. Het is een grote hal met veel entourage en publiek, maar dat maakt Everdale niet uit. Het was een mooie ervaring, hij heeft veel geleerd en het was echt goed.”

‘Zoals we hadden gehoopt’
Everdale liep vandaag pas zijn vierde Grand Prix en zijn scores laten een stijgende lijn zien. Met het resultaat van vandaag, heeft hij zich geplaatst voor de Grand Prix Special van morgen. “Hij ontwikkelt zich goed en het ziet er allemaal goed uit, dit gaat zoals we hadden gehoopt!”

Bron : KWPN.nl

 

Afbeelding : Everdale – Charlotte Fry

Everdale :  v. Lord Leatherdale x Negro x El Corona  Fokker : P. Kluytmans, Tilburg