Kjento ( v. Negro ) imponeert ook in Zuidbroek en leidt in tussenklassement

 In de mooi aangeklede en gezellige hallen te Zuidbroek werd Zaterdag 28 December de 3de ronde van de Hengsten Competitie verreden. Bij Van Olst Horses waren er wat logistieke uitdagingen, want de vaste amazone van Kjento en Jayson ( Charlotte Fry ) moest exact gelijktijdig met Zuidbroek, aan de Wereld Beker wedstrijd in Mechelen deelnemen. Om de nodige Wereld Beker punten te verzamelen kon zij dit niet laten schieten. Vandaar dat onze stalruiter Manuel Springhetti de ‘ honneurs ‘ mocht waarnemen in Zuidbroek.

Kjento

Een paar dagen voor Zuidbroek nam Manuel voor het eerste plaats in het zadel van Kjento en Jayson en in Zuidbroek liet Kjento ( v. Negro ) wederom een super verrichting zien.

De zwarte Kjento toonde zijn super kwaliteiten en al zijn 3 basisgangen , en hoewel de beoordeling van zijn uitstekende stap met een 8 aan de zuinige kant was, scoorde hij op alle andere onderdelen een 9.5, dus wederom een super score. (92 punten)

De strijd in de Hengsten Competitie klasse L blijft spannend. De top 3 ligt dicht bij elkaar. Kjento gaat aan de leiding in het tussenklassement na drie wedstrijden, gevolgd door King Karim en Taminiau. De grote finale vindt plaats tijdens de KWPN hengstenkeuring te ’s-Hertogenbosch op Zaterdag 1 Februari.

Jayson

Voor Jayson ( v. Johnson ) verliep Zuidbroek wat minder succesvol. De zwarte Johnson zoon bouwde spanning op door het televisiescherm op de korte zijde. Kenners konden zijn kwaliteiten toch wel herkennen, maar Jayson liep duidelijk zijn minste proef tot nu toe.

Met beide hengsten kijken we inmiddels reikhalzend uit naar de finale van de Hengsten Competitie tijdens de KWPN Hengstenkeuring  op 1 Februari te ‘s-Hertogenbosch  .

 

Afbeelding : Kjento – Charlotte Fry

 

Kjento : v. Negro x Jazz x Juventus– Fokker : Fam. Van Os – Sprang Capelle

Jayson : v. Johnson x Negro x Wisconsin– Fokker : W. Verschuren – Heukelom