Terugblik KWPN Stallionshow 2020

Van Olst Horses kan terugkijken op twee hele drukke, maar ook twee hele mooie dagen tijdens de KWPN Stallionshow.

De eerste dag begon met de tweede bezichtiging van Glamourdale zoon Mats van de Diekboer (mv. Johnson). Groots galopperend ging hij door de baan, de draf kenmerkte zich door veel afdruk en houding. Helaas kwam door lichte spanning de stap niet helemaal uit de verf zoals we gewend zijn en viel daarom het doek voor hem. Wellicht dat we hem nog een keer voorstellen onder het zadel….

’s Avonds was het de beurt aan de hengsten die in 2019 zijn goedgekeurd. Lantanas v. Sir Donnerhall x Hemmingway) bewees eens temeer over een geweldig beweginspotentiaal te beschikken. Deze genetisch zeer interessante en imponerende hengst werd geroemd om zijn mooie voorkomen, souplesse en go.

Vervolgens verscheen Lottie in de baan met Chippendale zoon Giovanni (mv. Scandic) in het showblok “The Road to Grand Prix”. De op Lichte Tour succesvolle hengst toonde zijn gemak in de verzamelde oefeningen.

In deel twee van dit showblok was het de beurt aan geweldenaar Glamourdale. Onder Lottie toonde hij wederom waarom hij Wereldkampioen is geworden in 2018. Zijn galoppade is en blijft enorm bergop, pirouettes schudt hij achteloos uit zijn mouw en hij appuyeert zoals weinigen kunnen. Dat Glamourdale in principe Grand Prix klaar is bleek ook uit zijn talent tot piafferen en passageren. Sterk buigend in het achterbeen, gedragen en met een rijke voorhand als een echte koning. Een bijzondere afsluiting voor ons van deze avond.

 

Op zaterdag was het al vroeg de beurt aan Maxson (v. Johnson x Negro) om zijn kunnen te laten zien. Wellicht wat fris maar met veel afdruk en goed met de schoft omhoog liet hij zijn bewegingspotentieel zien waarna het oordeel “uitgenodigd voor de presentatie” door de hal klonk.

Tijdens deze presentatie van de aangewezen hengsten klom hij er nog eens extra in en werd hij beloond met een Premie! Volgens de jury is hij “sterk gebouwd met een goede bovenlijn en kan goed schakelen”. Een fantastisch resultaat.

In de middag was het tijd voor de afsluitende finales in de Hengstencompetitie. Kjento (Negro x Jazz) stond er goed aan en liet zien enorm bewerkbaar te zijn en altijd mooi in de aanleuning. De grootramige hengst stapt met een goede takt. De draf en galop hebben veel kracht en zijn sterke achterbeen toont in alle overgangen veel kwaliteit. In de dagcompetitie werd hij nipt tweede, in de overall competitie werd hij op slechts 1 punt achterstand ook tweede.

Vervolgens was het de beurt aan Jayson (v. Johnson x Negro) . Ook hij mocht zijn kunnen laten zien in competitieverband. “Een hengst met veel kracht die zich goed laat bewerken, volgens ons is het een kwestie van tijd voordat hij de vele kracht in het achterbeen kan verwerken” aldus de jury.

 

Tenslotte kwamen Inverness (Everdale x Johnson) en Inclusive (Everdale x Uptown) in de baan bij de presentatie op Z niveau. Inverness toonde wederom zijn bijzondere bewegingstechniek. Inclusive, inmiddels ZZ-zwaar geklasseerd, liet zien zeer veel talent te hebben voor de verzamelde oefeningen.