Topscore Inclusive in Lichte Tour

Charlotte Fry stuurde de KWPN-goedgekeurde Inclusive (Everdale x Uptown, fokker Fam. Enting uit Grolloo) op het Subtop beoordelings- en meetmoment in Beesd naar een fantastische 73,897% in zijn tweede start in de Prix St. Georges. Vlak voor de wedstrijdstop maakte de donkerbruine hengst zijn debuut in deze klasse en liep toen naar net geen 64%.

“De periode thuis trainen heeft Inclusive erg goed gedaan”, vertelt amazone Charlotte Fry enthousiast. “We zijn hem thuis voor de Grand Prix gaan klaarmaken en hebben aandacht besteed aan het piaffe- en passagewerk, maar ook aan de eners. Dat vindt hij, net zoals zijn vader Everdale, heel makkelijk om te doen.”

Fantastisch gevoel

“Dankzij het Grand Prix-werk is hij een stuk sterker geworden en daardoor is hij erg vooruit gegaan in het Lichte Tour-werk. In Beesd liep hij zijn beste proef tot nu toe en hij gaf me een fantastisch gevoel. Hij was super geconcentreerd. Inclusive is een heet paard en wilde voorheen in de ring wel eens scherp worden, maar vandaag was hij er helemaal bij.”

Enen en negens

Dat geweldige gevoel werd ook door de juryleden beloond. “Ik had meerdere negens op het protocol, onder andere voor de uitgestrekte draf, de schouderbinnenwaarts en een pirouette. Daarentegen had ik ook wat dure onvoldoendes, maar dat was helemaal mijn eigen schuld”, geeft Fry lachend toe. “Na de uitgestrekte galop hield ik hem er niet goed bij, waardoor hij in draf viel. Omdat ik daardoor een wissel gemist heb, prijkte er een 1 op het protocol. Daarnaast had ik nog een hakkeltje voor de inzet van de uitgestrekte draf.

Waardige opvolger

Fry beschouwd Inclusive als een waardige opvolger voor zijn vader Everdale, met wie ze in korte tijd is doorgegroeid tot een potentiële kanshebber op een plaatsje in het Britse dressuurteam. “Inclusive houdt er, net zoals zijn vader, van om te werken. Hij blijft altijd alles geven en ik zou het fantastisch vinden als hij zich net zo ontwikkelt!”

WK in Verden

De komende periode wil Fry de hengst van Gertjan en Anne van Olst nog een aantal keer in de Lichte Tour aan start brengen. “Het is voor dit jaar natuurlijk allemaal nog wat onzeker, maar ik hoop er ook op om hem aan het einde van het jaar te rijden op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressurpaarden in Verden”, aldus Fry.

Bron: Horses