Uitschieters op IBOP in Panningen stammen af van Negro en Glamourdale

Tijdens de ibop in Panningen werden goede resultaten behaald door dochters van Glamourdale en Negro.
Glamourdale-dochter Lodina A (uit Godine ster van Apache), gefokt door J.A.M. Althuyzen uit Sint Anthonis en  geregistreerd bij Jos en Trudi Houwen uit Wanssum is 1 van deze merrie’s. De merrie ontving maar liefst 82,5 punten en heeft daarmee het keurpredicaat op zak. “De merrie stapte goed, met veel ruimte. Ze draafde met een mooi voorbeengebruik, heel lichtvoetig en met veel souplesse. De galop was eveneens lichtvoetig.” Het opvallendste punt van Lodina A is de souplesse in haar beweging, waar zij een 9 voor kreeg.

Een mooie score van 82 punten wist Kazhara (Negro uit Zhara-Obertje elite pref sport-dres D-OC van Jazz) van fokker W.E. de Korte uit Veghel neer te zetten. “Deze merrie werd heel sympathiek voorgesteld en toonde drie goede basisgangen. De stap viel op vanwege het goede voorbeengebruik en in de draf kwam de taktmatigheid en het achterbeengebruik goed naar voren. De merrie blonk uit met het gemak waarmee zij haar overgangen maakte, zowel naar voren als terug.” Met haar behaalde score en het PROK-predicaat al op zak is Kazhara nu ook elite. Moeder Zhara-Obertje was als driejarige kampioen van Nederland.