Chippendale hengst

Charlotte Fry en Chippendale door de 76% in Inter II debuut: “Geen zwakke punten”

Het wedstrijddebuut met Chippendale, Lord Leatherdale x Ti Amo v. Negro fokker P. van de Brandt uit Folkel, had voor Charlotte Fry niet beter kunnen beginnen. Tijdens de subtop wedstrijd in Nispen scoorde ze maar liefst 76,5% in de Intermediare II waarmee ze de onomstreden winnares van deze rubriek was.

Chippendale was als jong paard succesvol in de KWPN hengstencompetitie en maakte op zevenjarige leeftijd zijn internationale Lichte Tour debuut met Anne Van Olst in het zadel. Door onenigheid met een mede eigenaar is Chippendale sinds april 2015 niet meer op concours verschenen. Inmiddels is de hengst weer helemaal ‘back in business’ en keerde in Nispen weer terug in de ring. “Chippendale was heel blij dat hij weer mee mocht en liep echt te showen”, vertelt amazone Charlotte Fry.

“De proef verliep heel goed en er zaten geen fouten in. We kregen een hele reeks aan achten en zelfs een negen op het protocol, lage cijfers hadden we niet. Chippendale heeft namelijk net als Everdale en Glamourdale geen zwakke punten. De afgelopen drie maanden ben ik samen met Anne fanatiek met het Grand Prix werk aan de gang gegaan. Nu ons Inter II debuut er op zit, gaan we hem voorbereiden op de overstap naar de Grand Prix.”

Een echte planning voor de bij het KWPN en meerdere Duitse stamboeken goedgekeurde hengst heeft Fry nog niet. “Ik hoop hem volgend jaar in de Grand Prix mee te kunnen nemen, samen met Everdale en Glamourdale.” Opvallend is dat alle drie de hengsten dezelfde vader en moedersvader hebben, Lord Leatherdale en Negro. “Dat maakt het voor mij echt heel bijzonder.” Fry reed ook vader Lord Leatherdale op Inter II niveau. Hoewel de hengsten wel verschillend zijn, hebben ze volgens Fry ook veel overeenkomsten. “Ze showen zichzelf heel graag en doen op concours altijd extra hun best.”