Wat een dag….!!

Waar het ooit echt begon met de aanschaf van Negro en verder ging met Lord Leatherdale is er nu een nieuw hoofdstuk aangebroken…

Waar Everdale (Lord Leatherdale x Negro) inmiddels internationaal op het allerhoogste niveau gearriveerd is, zijn er inmiddels twee anderen die op weg zijn naar misschien wel dit zelfde aller, aller hoogste niveau…

Chippendale (Lord Leatherdale x Negro) debuteerde drie weken geleden in de Inter II met een topscore van dik 76% wat hem een startbewijs voor de Grand Prix opleverde. Vandaag stond dit debuut gepland in Hoogerheide op de accomodatie van de Wolfshoeve. Charlotte Fry stuurde hem geconcentreerd naar een dikke 74,485%. Hoogtepunten in de proef waren de zwaarste onderdelen van de Grand Prix: piaffe, passage, pirouettes en de appuyementen. Geroemd wordt hij om zijn inzet wat vandaag resulteerde in een foutloze proef. Als de afstemming nog net iets beter wordt en de routine er nog een fractie meer inkomt, kan de score zeker nog omhoog gaan.

Maar niet alleen Chippendale debuteerde vandaag op dit niveau. Ook de zwarte ‘kampioen’ Glamourdale, wederom Lord Leatherdale x Negro, mocht vandaag aantreden voor zijn debuut. De bij vele stamboeken gekeurde hengst, was volledig bij de les en doorliep het gehele programma vlekkeloos. Aan het eind van de proef konden de jury’s negens kwijt voor onder andere de uitgestrekt galop, de appuyementen en de passage. Onderaan de streep was het totaal maar liefst 77,93%! Goed voor de allerhoogste score van de dag in deze klasse en uiteraard een meer dan geweldig debuut. Hier en daar wellicht nog een tikje groen, maar aangezien hij alles kan komt dat allemaal goed.