Geweldige afsluiting CDI Hagen 2020

Zondagmiddag stond de laatste proef op het programma voor Charlotte Fry tijden het Horses and Dreams concours in Hagen. Voor deze proef, de Grand Prix Special, zadelde ze haar zwarte troef Dark Legend, Zucchero uit Zoë v. Tango gefokt door de fam. Nobus-de Potter uit Eede. In de kwalificatie voor deze proef, de gewone Grand Prix, wist ze al een persoonlijk record te behalen van 76,717% en een mooie derde plaats.

Ook in deze proef liet het paar een zeer harmonieus beeld zien. De passage zo zuiver als een klok, de wissels om de twee en de wissels om de pas kaarsrecht en prachtig doorgesprongen. De pirouettes toonden een groot gemak en werden gedraaid op een dubbeltje. Uiteindelijk kwam de score uit op een welverdiende 77,085% wat wederom een persoonlijk record betekende en een prachtige derde plek!

Terugkijkend op deze 4 dagen mogen we niet meer dan zeer tevreden zijn. Don Joe, Diëgo uit Cinderella v. Lord Leatherdale gefokt door Van Olst Horses, liep zijn eerste internationale wedstrijd en wist de Inter I te winnen als jongste deelnemer in het veld. Hier lijkt nog veel meer in het vat te zitten voor de toekomst.

Chippendale, Lord Leatherdale uit Ti Amo v. Negro gefokt door P. van de Brandt, liep ook zijn eerste internationale concours. Op donderdag wist hij, in zijn derde Grand Prix ooit, een percentage te behalen van 71,956%. Op zaterdag mocht hij, voor het eerste in zijn leven, een kür op muziek lopen op dit niveau en wist deze af te sluiten met 74,710%.

Al met al een zeer geslaagd evenement waarbij met vertrouwen naar de toekomst kan worden gekeken.

Foto: Dark Legend